Ο Κήπος των θαυμάτων

IMG 2795563cd5f2c5a0d4a62b8089666636 V

Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας για την ιδέα συμμετοχής των μαθητών και των μαθητριών στο  περιβαλλοντικό πρόγραμμα  με θέμα “Ο κήπος των θαυμάτων” που διοργανώνεται από τη ΔΗ.Κ.Ε.Χ. στην περιοχή Καστρομηνά.

Μετά από ευχάριστα παιχνίδια, τα παιδιά περιηγήθηκαν και γνώρισαν τον κήπο , τον τρόπο και τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην καλλιέργεια των φυτών.

Είχαν επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν μεθόδους πολλαπλασιασμού των διαφόρων φυτικών ειδών που φιλοξενούνται στον χώρο του θερμοκηπίου και κάθε παιδί να φυτεύσει ένα φυτό βάζοντας ταμπέλα με το όνομά του.

Αφού απόλαυσαν το γεύμα τους στους τραπεζόπαγκους κάτω από τη σκιά των δέντρων έπαιξαν ελεύθερα στα επιδαπέδια παιχνίδια  αναπτύσσοντας δεξιότητες ανάλογες των χαρακτηριστικών της ηλικίας τους.

Πολλά συγχαρητήρια από τους/τις εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αγίου Γεωργίου για την άριστη οργάνωση και υλοποίηση στην υπεύθυνη του προγράμματος !

Ακολουθεί ένα μικρό βίντεο με τις δραστηριότητες των παιδιών:

https://animoto.com/play/YgAPC0OfSn0iai9svGFWEQ

2 σχόλια στο “Ο Κήπος των θαυμάτων

  1. Βεκρή Κατερίνα

    Άρτια οργανωμένη εκδρομή. Οι μαθητές και οι μαθήτριες τόσο του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Γεωργίου όσο και του Νηπιαγωγείου διασκέδασαν φυτεύοντας τα δικά τους φυτά, κατανόησαν την έννοια του θερμοκηπίου,ενώ ταυτόχρονα χάρηκαν τα επιδαπέδια παιχνίδια.

  2. Αργυρώ Ποδιά

    Υπέροχη εκδρομή!!! Τα παιδιά γύρισαν γεμάτα με χαρά και ενθουσιασμό. Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου μας ευχαριστεί τους δασκάλους- συνοδούς που συμμετείχαν ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδρομή.

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.