Το σχολείο μας αποφάσισε να ενισχύσει την οικολογική του συνείδηση αυτή τη φορά με περισσότερες ακόμα δραστηριότητες.

Γι’ αυτό το λόγο από το Σεπτέμβριο έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια ανακύκλωσης όλο και περισσότερων υλικών, καθώς τα σχολεία εξαιτίας του πλήθους των απορριμάτων τους ευνοούν τέτοιου είδους δραστηριότητες.

anakiklosi

Οι πρώτες ενέργειές μας ήταν να μάθουν οι μαθητές μας να κρατούν τον χώρο των τάξεων καθαρό και τακτοποιημένο.

kados1

Στη συνέχεια (με λίγη φασαρία είναι η αλήθεια) εμπεδώσαμε ότι και ο χώρος της αυλής πρέπει να παραμένει καθαρός κυρίως εξαιτίας των 2 κάδων που έχουμε μέσα στο σχολείο αλλά και 2 μεγάλων κάδων έξω από αυτό.

Έπειτα αποφασίσαμε να δραστηριοποιηθούμε ακόμα παραπάνω:

Α) Ξεχωρίζω τα σκουπίδια

Οι δύο τάξεις μας έχουν πλέον μετατρέψει σε παράδοση το κουτί του χαρτιού.

Δεν περνάει μέρα που, πλέον χωρίς να το σκέφτονται οι μικροί μας μαθητές ξεχωρίζουν τα σκουπίδια από το χρησιμοποιημένο χαρτί, με αποτέλεσμα κάθε εβδομάδα 4-5 κούτες να γεμίζουν τον κάδο ανακύκλωσης που  βρίσκεται έξω από το σχολείο μας.

kados

Β) Πρόγραμμα Ανακύκλωσης

Επιπλέον, στο σχολείο μας “τρέχει” και το πρόγραμμα ανακύκλωσης του Δήμου Επιδαύρου, με ξεχωριστές δραστηριότητες και γνώσεις σε έναν υπέροχο φάκελο που μας προμήθευσε ο Δήμος Επιδαύρου, με δραστηριότητες, στοιχεία και εικόνες που ελπίζουμε να γίνει κτήμα και τρόπος ζωής των μαθητών μας.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κ. Οικονόμου Τάσο και τον κ. Ξυπολιά Ιωάννη για τις ενέργειές τους.

(για το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα αφιερώσουμε μία ξεχωριστή δημοσίευση γιατί πιστεύουμε ότι αξίζει πολύ)

logo_afis

Γ) Ανακύκλωση ΑΦΗΣ

Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το πρόγραμμα ΑΦΗΣ που τρέχει στο σχολείο μας, αναφορικά με την ανακύκλωση μπαταριών.

Η γεμάτη στήλη μας, με ένα απλό τηλεφώνημα και σε λιγότερο από 4 ημέρες είναι πλέον άδεια και έτοιμη να υποδεχτεί τις “νέες” αχρηστευμένες μπαταρίες μας. Η άμεση ανταπόκριση της εταιρίας μας εξέπληξε ευχάριστα και επιπλέον ήταν ένα ακόμα μάθημα για τα παιδιά και αφόρμηση για περαιτέρω συζήτηση να δουν τον υπάλληλο με τη στολή, τα γάντια, τον σάκο και την υπευθυνότητα που τον χαρακτήριζε να αδειάζει τη στήλη μας.

Άγιος Δημήτριος – Σχολείο με οικολογική συνείδηση