ΕΥΧΕΣ για το ΠΑΣΧΑ από την κα Λυδία Σωτηροπούλου για τις Α-Β-Γ τάξεις

ΕΥΧΕΣ για το ΠΑΣΧΑ από την κα Λυδία Σωτηροπούλου

Καλά μου, χαμογελαστά και υπέροχα μου παιδιά, φτάσαμε στο Πάσχα.  Ελπίζω να σας βρίσκω όλους καλά και γερούς.  Κάνουμε όλοι μία γενναία προσπάθεια και να είστε σίγουροι ότι πάντα η προσπάθεια αποδίδει.

Θα ξεκινήσουμε με ένα παραμύθι: « Μία μέρα ένας αγρότης βρήκε στο χωράφι του μία κάμπια που προσπαθούσε μέσα από μία χαραμάδα στο κουκούλι της να βγει. Όσο όμως κι αν προσπαθούσε δεν τα κατάφερνε. Παρατηρώντας την ο αγρότης αποφάσισε να τη βοηθήσει και με ένα κλαράκι απαλά να μεγαλώσει τη χαραμάδα. Όταν βγήκε η πεταλούδα ήταν αρκετά αδύναμη και για πολύ καιρό σχεδόν σερνόταν . Η πεταλούδα δεν το έβαλε κάτω. Προσπαθούσε κάθε μέρα να ανοίξει τα πολύχρωμα φτερά της και να πετάξει. Η πρόοδος που έκανε ήταν μικρή, αλλά κάθε μέρα γινόταν και καλύτερη . Ακόμα και όταν έπεφτε και απογοητευόταν δεν εγκατέλειψε. Ώσπου μία μέρα τα κατάφερε. Έφερε μία γύρα τον αγρό και χάθηκε μες τα λουλούδια.»

Συμπέρασμα: Πολλές φορές η ίδια η ζωή μας βάζει δυσκολίες. Αλλά η φύση όλων μας είναι να αναζητούμε επίμονα τη λύση όταν καλούμαστε. Το αποτέλεσμα της προσπάθειας ισοδυναμεί με την επιμονή και την πίστη στο αποτέλεσμα. Η πεταλούδα μετά από επανειλημμένες προσπάθειες, πέταξε προς την ομορφιά και την ελευθερία. Καμία προσπάθεια δεν πάει χαμένη. Η πίστη και η επιμονή μας είναι αυτές που θα μας οδηγήσουν σε ένα πιο φωτεινό δρόμο.

Το Πάσχα συμβολίζει το πέρασμα από το σκοτάδι στο Φως και κάθε Ανάσταση την πίστη και το πέρασμα σε κάτι καινούριο. Μία Αναγέννηση θα λέγαμε.

Νομίζω πια ότι όλοι μας έχουμε καταλάβει ότι τα αντικείμενα δεν έχουν και τόση σημασία. Δεν είναι τα αντικείμενα που έχουμε στερηθεί τόσο καιρό, είναι οι αγαπημένοι μας άνθρωποι , η επαφή και ο πολύτιμος χρόνος μαζί τους. Η ελευθερία να ορίζουμε τις επιλογές μας. Ας κρατήσουμε λοιπόν αυτό ως μάθημα από όλο αυτό που περνάμε. Να σταματήσουμε να επιθυμούμε και να επενδύουμε σε αντικείμενα, αλλά να επενδύσουμε και να αφιερώσουμε το χρόνο και την ενέργειά μας στον άνθρωπο.

Άλλωστε, « ο άνθρωπος είναι η απάντηση, όποια και αν είναι η ερώτηση» όπως έχει πει ο Αντρέ Μπρετόν (Γάλλος συγγραφέας).

Αν λοιπόν επικεντρωθούμε στην ευλογία της ανθρώπινης επαφής και αποδεσμευτούμε από την ύλη, που τόσα λίγα στο τέλος προσφέρει –  ξεχνιέται γρήγορα και φθείρεται –  όχι μόνο σώζουμε το περιβάλλον, αλλά σώζουμε και τους εαυτούς μας από την απληστία , τον ανταγωνισμό και τον εγωισμό μας, που τόσο μας φθείρει και άλλο τόσο καταστρέφει όχι μόνο εμάς αλλά και τον πανέμορφο κόσμο στον οποίο ζούμε.

Εύχομαι σε όλους μας λοιπόν αυτή την Αναγέννηση . Καλό σας  Πάσχα όμορφά μου αγγελούδια, να προσέχετε και να είστε καλά. Το μεγαλύτερο δώρο που θα ζητήσουμε είναι οι δικοί μας άνθρωποι.  Να περάσετε καλά και να διαβάζετε βιβλία.

Σας αφιερώνω το τραγούδι « Η ζωή είναι ωραία» – La vita e bella

Με πολύ αγάπη

Λυδία Σωτηροπούλου

Δασκάλα Μουσικής

lydsotcat@gmail.com