ΕΥΧΕΣ για το ΠΑΣΧΑ από την κα Λυδία Σωτηροπούλου για τις Δ-Ε-ΣΤ τάξεις

ΕΥΧΕΣ από την  κα Λυδία Σωτηροπούλου

Καλά μου, χαμογελαστά και υπέροχα μου παιδιά, φτάσαμε στο Πάσχα.  Ελπίζω να σας βρίσκω όλους καλά και γερούς.  Κάνουμε όλοι μία γενναία προσπάθεια και να είστε σίγουροι ότι πάντα η προσπάθεια αποδίδει.

Το Πάσχα συμβολίζει το πέρασμα από το σκοτάδι στο Φως και κάθε Ανάσταση την πίστη και το πέρασμα σε κάτι καινούριο. Μία Αναγέννηση θα λέγαμε.

Νομίζω πια ότι όλοι μας έχουμε καταλάβει ότι τα αντικείμενα δεν έχουν και τόση σημασία. Δεν είναι τα αντικείμενα που έχουμε στερηθεί τόσο καιρό, είναι οι αγαπημένοι μας άνθρωποι , η επαφή και ο πολύτιμος χρόνος μαζί τους. Η ελευθερία να ορίζουμε τις επιλογές μας. Ας κρατήσουμε λοιπόν αυτό ως μάθημα από όλο αυτό που περνάμε. Να σταματήσουμε να επιθυμούμε και να επενδύουμε σε αντικείμενα, αλλά να επενδύσουμε και να αφιερώσουμε το χρόνο και την ενέργειά μας στον Άνθρωπο, προστατεύοντας έτσι το περιβάλλον, σεβόμενοι τη φύση περισσότερο και απελευθερώνοντας τον εαυτό μας από τον εγωισμό, την απληστία και τον συναγωνισμό που τόσο καταδυναστεύουν και καταστρέφουν όλα τα όμορφα που έχουμε μέσα μας.

Άλλωστε, « ο άνθρωπος είναι η απάντηση, όποια και αν είναι η ερώτηση» όπως έχει πει ο Αντρέ Μπρετόν (Γάλλος συγγραφέας).

Ο Απόστολος Παύλος στην Α’ Επιστολή του προς Κορινθίους περιλαμβάνει και ένα τμήμα γνωστό ως ο «Ύμνος της Αγάπης» υποστηρίζοντας ότι το δώρο της αγάπης έχει τόσο μεγάλη αξία που ξεπερνά κάθε αρετή.  Η αγάπη αποτελεί το μεγαλύτερο και πιο ειλικρινές κατόρθωμα του εαυτού μας ώστε να ξεπεράσουμε τον εγωισμό μας.

Σας παραθέτω κάποια αποσπάσματα από την επιστολή στην αυθεντική της γλώσσα και στην  ερμηνεία της

«Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λάλω και των αγγέλων

Αν ξέρω να μιλώ όλες τις γλώσσες των ανθρώπων και των αγγέλων

Αγάπην δε μην έχω γέγονα χαλκός ήχων ή κύμβαλον αλαλάζον

Αλλά δεν έχω αγάπη, τότε έγινα χαλκός άψυχος και κύμβαλο ( πιατίνια – μεταλλικά μουσικά όργανα) που ξεκουφαίνει με τους κρότους του

Η αγάπη πάντα στέγει, πάντα πιστεύει , πάντα ελπίζει, πάντα υπομένει

Η αγάπη όλα τα ανέχεται, όλα τα πιστεύει, όλα τα ελπίζει, όλα τα υπομένει

Η αγάπη ουδέποτε εκπίπτει.

Η αγάπη ποτέ δεν ξεπέφτει.

Νυνί δε μένει πίστης, ελπίς, αγάπη, τα τρία ταύτα μείζων δε τούτων η αγάπη.»

Ώστε τώρα μας απομένουν τρία πράγματα: Η πίστη, η ελπίδα, η αγάπη. Από τα τρία όμως αυτά η πιο μεγάλη είναι η αγάπη.

Εύχομαι σε όλους μας με τον ερχομό του Πάσχα και της άνοιξης αυτή την  Αναγέννηση . Καλό σας Πάσχα όμορφά μου αγγελούδια, να προσέχετε και να είστε καλά. Το μεγαλύτερο δώρο που θα ζητήσουμε είναι οι δικοί μας άνθρωποι.  Να περάσετε καλά και να διαβάζετε βιβλία.

Σας αφιερώνω το τραγούδι « Η ζωή είναι ωραία» – La vita e bella

Επισυνάπτω και το » Αι γεναιαί πάσαι « (για όσους το  είχαμε κάνει και πέρσι ), ελπίζω να το θυμάστε!

 

Με πολύ αγάπη

Λυδία Σωτηροπούλου

Δασκάλα Μουσικής

lydsotcat@gmail.com