Περί μουσικής

Καλά μου, άξια και πανέμορφα παιδιά που τόσο μου έχετε λείψει…..

Ελπίζω να είστε όλοι καλά.
Φέτος δεν τα καταφέραμε να είμαστε μαζί παρά τις προσπάθειες μου και της Διευθύντριάς σας. Σας υπόσχομαι ότι του χρόνου θα προσπαθήσω πιο έντονα να έρθω πάλι στο σχολείο σας.
Η περίοδος που περνάμε είναι δύσκολη και εντελώς ασυνήθιστη. Σας εύχομαι καλή δύναμη, υπομονή και κουράγιο για να έχουμε το καλοκαίρι μας ανέμελο και ασφαλές.
Να προσέχετε τον εαυτό σας πολύ και να σκέφτεστε ότι θα περάσει και αυτό.
Κλείνω με μία φράση του μεγαλύτερου συγγραφέα παραμυθιών στον κόσμο
Οτιδήποτε βλέπεις μπορεί να γίνει ένα παραμύθι και μπορείς να βγάλεις μια ιστορία από οτιδήποτε αγγίζεις – Χανς Κρίστιαν Άντερσεν
Με όλη μου την αγάπη
Λυδία Σωτηροπούλου
lydsotcat@gmail.com

Ας ξεκινήσουμε με το υλικό:
Μια φορά κι ένα καιρό ήταν μία κότα που κλωσούσε τα αυγά της. τότε συνάντησε ένα χελιδόνι που τη ρώτησε: -Γιατί κυρία κότα κλωσάς ξένα αυγά; -Γιατί και αυτά θέλουνε φροντίδα απάντησε με αυτοπεποίθηση η κότα.
  • Το ξέρεις ότι τα αυγά που κλωσάς είναι αυγά οχιάς; Μόλις γεννηθούν τα φίδια πρώτα εσένα θα τσιμπήσουν -Αυγά οχιάς;;;; πετάχτηκε κατατρομαγμένη η κότα. Πω πωωω κι εγώ μόνο να βοηθήσω ήθελα -Καλή μου κότα ένα πράγμα να θυμάσαι… Δεν πρέπει να κάνουμε πάντα το καλό αν δεν εξετάσουμε πραγματικά ποιους βοηθάμε. Το ηθικό δίδαγμα του Αισώπου: Πρέπει να εξετάζουμε αν πράγματι αυτός που βοηθάμε έχει ανάγκη τη βοήθειά μας αλλιώς μπορεί να πάθουμε και κακό! Από τους μύθους του Αισώπου: Η κότα και το χελιδόνι
  • https://www.youtube.com/watch?v=4IavNALgCTI&t=10s

Παρακάτω ακολουθεί κατασκευή χελιδόνας, στην οποία προτείνω αν την κατασκευάσετε να κρεμάσετε ένα κουδουνάκι στο κορδελάκι της για να βγάζει κατά την περιστροφή της και ήχο!!!