ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΤΜΗΜΑ

Στο πλαίσιο εγγραφών & προγραμματισμού του Ολοήμερου Τμήματος  για το επόμενο σχολικό έτος 2020-21, σας ενημερώνουμε  τα ακόλουθα: 

Δυνατότητα εγγραφής έχουν:

α) Οι μαθητές των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας, στην περίπτωση που είναι άνεργοι. Δικαίωμα εγγραφής στο Ολοήμερο δίνεται και στην περίπτωση που προσκομίζεται βεβαίωση εργασίας από τον ένα γονέα ή κάρτα ανεργίας από τον άλλο.       Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες κτλ. αρκεί η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του τρέχοντος έτους, ακόμα και αν δεν έχει εξοφληθεί.
β) Οι μαθητές, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως, πολύτεκνοι/τρίτεκνοι /μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς με χρόνιες παθήσεις κ.λ.π.

 Ενδιάμεση αποχώρηση των μαθητών μπορεί να γίνεται μετά το τέλος της 2ης ώρας του Ολοήμερου Προγράμματος (15:00), εφόσον κατατεθεί σχετική ενυπόγραφη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων.

Στα σχολεία με λειτουργικότητα από 6/θέσια και άνω, ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος (1η, 2η ή 3η ώρα)  είναι 14 φοιτώντες μαθητές. Οι αιτήσεις  θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 26-6-2020.

Θα γίνονται δεκτές μόνον  πλήρεις, με όλα τα δικαιολογητικά.  Σε περίπτωση υποβολής εκπρόθεσμης αίτησης εγγραφής στο Ολοήμερο Πρόγραμμα των σχολικών μονάδων, μετά τις 22 Ιουνίου 2020, απαιτείται η γραπτή έγκριση του Διευθυντή Π.Ε. Ευβοίας και μόνο για λόγους που κρίνονται ιδιαίτερα σοβαροί.

ΣΙΤΙΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ:  Οι μαθητές μπορούν αρχικά να φέρνουν κατά την πρωινή τους προσέλευση φαγητό από το σπίτι σε φαγητοδοχείο ειδικό για φούρνο μικροκυμάτων, το οποίο θα τοποθετούν στο ψυγείο του Ολοήμερου και θα θερμαίνεται από τον υπεύθυνο εκπ/κό την ώρα της σίτισης. Εναλλακτικά οι γονείς  μπορούν να φέρνουν το φαγητό των μαθητών/τριών στις 13:15΄. Με στόχο την απόκτηση από τους μαθητές σωστών διατροφικών συνηθειών, το φαγητό θα πρέπει να συνοδεύεται από σαλάτα και φρούτο. Η διατροφή τους με προϊόντα από ταχυφαγεία θα πρέπει να αποφεύγεται, διότι δε συνάδει με τη σωστή διατροφική αγωγή, την οποία μεταξύ άλλων προσπαθεί να μεταδώσει το σχολείο, καθώς η ώρα σίτισης ορίζεται ως ώρα Διατροφικής Αγωγής.

ΦΟΙΤΗΣΗ: Το Ολοήμερο τμήμα αποτελεί συνέχεια του πρωινού προγράμματος και οι μαθητές/τριες  θα πρέπει να φοιτούν κανονικά. Η φοίτηση των μαθητών του Ολοήμερου Προγράμματος διακόπτεται:

  • όταν ο μαθητής συμπληρώσει 15 συνεχόμενες απουσίες, οι οποίες δε δικαιολογούνται από ιατρική γνωμάτευση,
  • όταν ο γονέας ή κηδεμόνας του ζητήσει την διακοπή της φοίτησης με γραπτή αίτησή του ή
  • όταν ο γονέας ή κηδεμόνας δεν επικαιροποιήσει την εγγραφή του μαθητή

Σημ.

  1. Τη σχετική Αίτηση –Υπεύθυνη Δήλωση εγγραφής στο Ολοήμερο θα την αναζητήσετε από εδώ:  https://blogs.sch.gr/dimafrat/epikoinonia/ και θα την υποβάλλετε αυτοπροσώπως με όλα τα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση του Σχολείου
  2. Η Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση θα πρέπει να θεωρείται δεσμευτική για τους γονείς που την υποβάλλουν, γιατί παρατηρείται το φαινόμενο προς την Άνοιξη οι μαθητές να διακόπτουν με αποτέλεσμα αν ο αριθμός μαθητών του ολοήμερου τμήματος κατέβει κάτω από 14, να σταματήσει η λειτουργία του, κάτι που θα είναι άδικο για τους υπόλοιπους μαθητές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *