Οδηγίες του ΥΠΑΙΘ για την επαναλειτουργία των Δημοτικών Σχολείων

Το ΥΠΑΙΘ με την υπ. αριθμ. 63417/ΓΔ/ 26-5-2020 εγκύκλιό του αποστέλλει οδηγίες για την επαναλειτουργία των Δημοτικών Σχολείων από Δευτέρα 1/6 έως και την Παρασκευή 26/6/2020. Συνοπτικά αναφέρονται τα εξής:

  • Δεν πραγματοποιείται η καθιερωμένη πρωινή συγκέντρωση των μαθητών στον προαύλιο χώρο, αλλά η καθιερωμένη διαδικασία (προσευχή κι ενημέρωση των μαθητών) πραγματοποιείται εντός των αιθουσών
  • Μέγιστος αριθμός ανά σχολική τάξη ορίζεται στους (15), οι οποίοι θα κάθονται σε διαμορφωμένα θρανία (με κοινό προσανατολισμό κι ένας σε κάθε θρανίο) με απόσταση 1,5μ. μεταξύ τους.

Συνεπώς στο Σχολείο μας (βάσει του δυναμικού του), κάθε τάξη χωρίζεται σε 2 υποτμήματα (αλφαβητικά), που θα λειτουργούν το ένα Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή και το άλλο Τρίτη – Πέμπτη (τη μία εβδομάδα) κι εναλλάξ τις επόμενες μέχρι 26/6, εκτός και αν ο αριθμός των συμμετεχόντων μαθητών (που θα έρθουν στο Σχολείο) είναι μικρότερος του 15.

Σημ. Θα προηγηθεί από τον/την υπεύθυνο/η Εκπαιδευτικό της κάθε τάξης τηλεφωνικά η ενημέρωση των γονέων για διερεύνηση πιθανής μη παρουσίας των μαθητών στο Σχολείο, και θα ακολουθήσει η κατανομή των μαθητών (αν χρειαστεί) σε υποτμήματα. (Αιτιολογημένη μη παρουσία του μαθητή στο Σχολείο, θα δηλώνεται με υπεύθυνη Δήλωση του Γονέα στην Διεύθυνση του Σχολείου).

  • Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών αναπροσαρμόζεται με ευθύνη του Συλλόγου Διδασκόντων το Ωρολόγιο Πρόγραμμα κάθε τάξης ώστε να μην συμπίπτουν τα διαλείμματα όλων των τάξεων και καθορίζεται ο χώρος διαλείμματος κάθε τάξης.

Να σημειωθεί ότι το κυλικείο δεν θα λειτουργεί και οι μαθητές πρέπει να έχουν μαζί τους το φαγητό και νερό.

Επίσης δεν θα λειτουργεί το Ολοήμερο τμήμα.

  • Με ευθύνη της Διεύθυνσης του Σχολείου καθορίζονται οι συνθήκες τακτικής καθαριότητας και αερισμού των χώρων του Σχολείου, με φυσική παρουσία της υπεύθυνης καθαριότητας και θα δοθούν οδηγίες στους Εκπαιδευτικούς και Μαθητές για τους κανόνες υγιεινής που οφείλουν να τηρούν.

Η χρήση μάσκας είναι προαιρετική.

  • Δεν θα γίνουν μετακινήσεις Μαθητών κι Εκδηλώσεις  στο Σχολείο.
  • Απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος στο Σχολείο (και στον προαύλιο χώρο) από 8,00 – 13,20 σε όλους πλην των Μαθητών και των Εκπαιδευτικών του Σχολείου.

Για συνάντηση με την Διεύθυνση του Σχολείου ή ενημέρωση από κάποιον Εκπαιδευτικό θα τηλεφωνείτε στο 2221052971 ή μπορείτε να προσέρχεστε από 13,20 -14,00.

Επίσης σε κάθε περίπτωση μπορείτε να χρησιμοποιείτε το Email  του Σχολείου: dimafrat@sch.gr

και να ενημερώνεστε από το Ιστολόγιο Ενημέρωσης:  https://blogs.sch.gr/dimafrat/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *