Μήνυμα του Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου για την έναρξη του σχολικού έτους 2020-21

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,

Η νέα σχολική χρονιά έχει πολλά παράξενα χαρακτηριστικά: δεν ξέραμε πότε θα αρχίσει ούτε γνωρίζουμε πώς θα εξελιχθεί. Μας επέβαλαν να φορούμε μάσκες όλοι μαθητές και δάσκαλοι και ίσως χρειαστεί αργότερα κάποια μαθήματα γίνουν μέσω διαδικτύου. Πρέπει όμως να εμπιστευτούμε τους υπεύθυνους. Πρέπει να υπακούσουμε όλοι. Να κάνουμε υπομονή. Να ελπίζουμε πως τα πράγματα σύντομα θα βελτιωθούν και θα επιστρέψουμε σε αυτά που μάθαμε ως τώρα.

Να μην ξεχνάμε όλοι μας πόση αξία έχει η μόρφωση που δίνει το Σχολειό. Και δεν εννοώ βέβαια το να γεμίσει τα κεφάλια των μαθητών με γνώσεις και να κουράσει το νου τους με πληροφορίες. Το Σχολειό πρέπει να υπάρχει για να αξιοποιήσει το μυαλό τους ώστε να τους μάθει να σκέπτονται σωστά, τα μάτια για να βλέπουν καθαρά, το στόμα για να μιλούν όμορφα, την καρδιά για να αγαπάει και να έχει χώρο για όλους. Ακόμη να αξιοποιήσει τα χέρια τους για να είναι γεμάτα από καλές πράξεις, και τα πόδια τους, για να οδηγούνται στον σωστό δρόμο.

Ελπίζω λοιπόν στην συνεργασία μας κι ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που δείχνετε σε όλους τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας.

                                                                                      Ο Διευθυντής του Σχολείου    Αναστάσιος Λαμπρινόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *