Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού έχει καθιερωθεί ως ημέρα κατά την οποία δεν πραγματοποιούνται μαθήματα στα σχολεία της χώρας, αλλά διεξάγονται ενδοσχολικοί αγώνες αθλοπαιδιών. Επιπλέον,  πραγματοποιείται ενημέρωση με θέματα όπως η φυσική κατάσταση, η υγιεινή διατροφή και η αξία των απλών καθημερινών συνηθειών. Θέματα που βοηθούν τους μαθητές να κατανοήσουν πόσο εύκολο είναι να είμαστε υγιείς και με καλή φυσική κατάσταση.

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στον χώρο του σχολείου μας πραγματοποιήθηκαν πολλές δράσεις από όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου λαμβάνοντας μέρος οι μαθητές όλων των τάξεων.

Μία σημαντική ομιλία διοργανώθηκε από τη γυμνάστρια του σχολείου μας την κ. Κασσιανή, η οποία οργάνωσε και συντόνισε την ημέρα. Επίσημος καλεσμένος της ημέρας ήταν ο διατροφολόγος Καρούμπης Απόστολος, ο οποίος με χαρά δέχτηκε την πρόσκληση.

Ο κ. Καρούμπης με απλό και κατανοητό τρόπο μίλησε στους μαθητές των μεγάλων τάξεων, παρουσίασε και εξήγησε τη διατροφική πυραμίδα, την αξία των τροφών και στο τέλος απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των παιδιών.

Η ημέρα έκλεισε με κατασκευές, τραγούδια, βιντεάκια, ζωγραφιές, παιχνίδια, αγώνες ποδοσφαίρου και πολλές άλλες δραστηριότητες οι οποίες έδωσαν στα παιδιά χαρά, ευεξία και πολλές γνώσεις.

 

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός, αλλά μπορείτε να κάνετε trackbacks και pingbacks.