1ο βραβείο στον 3ο Περιφερειακό διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής Ιονίων Νήσων

Στα πλαίσια του 3ου διαγωνισμού εκπαιδευτικής ρομποτικής Δημοτικών Σχολείων Αθμιας & Βθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων που έγινε το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 στην Κέρκυρα στο σχολικό συγκρότημα 1ου & 5ου Γυμνασίων Κέρκυρας με θέμα « Ο εποικισμός του πλανήτη Άρη» υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Δνσης Αθμιας & Βθμιας Εκπσης Ιονίων Νήσων, το Δημοτικό Σχολείο Άφρας Κέρκυρας πήρε την πρώτη θέση ανάμεσα στα Δημοτικά Σχολεία των Ιονίων Νήσων που πήραν μέρος.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Για κάθε σχολική βαθμίδα τίθενται διαφορετικοί εκπαιδευτικοί στόχοι, κι ως εκ τούτου διαφορετικές διαγωνιστικές κατηγορίες και διαγωνιστικά κριτήρια. Για το Δημοτικό ο φετινός διαγωνισμός προσκαλεί τους μαθητές να φανταστούν το συναρπαστικό μέλλον, κατασκευάζοντας μοντέλα με αυτοματισμούς σύμφωνα με το θέμα «Εποικισμός του Άρη»

Το Δημοτικό Σχολείο Άφρας πήρε την πρόκριση για την τελική φάση του διαγωνισμού που θα γίνει σε πανελλήνια κλίμακα στην Αθήνα την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 στο Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου.

Τα παιδιά όταν σχεδιάζουν, κατασκευάζουν και προγραμματίζουν ρομπότ έχουν την ευκαιρία να μάθουν παίζοντας και να αναπτύξουν δεξιότητες.

Η ρομποτική αφενός, είναι μία διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα δραστηριότητα που δίνει τη δυνατότητα στο μαθητή να εμπλακεί με τη δράση, αφετέρου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης για τη διδασκαλία διαφόρων εννοιών.

Φυσική (μελέτη της κίνησης, μελέτη της επίδρασης της τριβής, μελέτη της σχέσης των δυνάμεων, μεταφορά ενέργειας)

Μαθηματικά και Γεωμετρία (αναλογίες, μέτρηση αποστάσεων, κατανόηση βασικών γεωμετρικών ιδιοτήτων όπως η περίμετρος)

Μηχανική (κατασκευή, έλεγχος και αξιολόγηση μηχανικών λύσεων)

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός, αλλά μπορείτε να κάνετε trackbacks και pingbacks.