ΟΙ “ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ” ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 επισκέφτηκαν το Σχολείο μας  οι «Πράκτορες του Πλανήτη» και  οι μαθητές  των τάξεων από την Α’ έως και την Ε’ είχαν την χαρά να παρακολουθήσουν το εν λόγω πρόγραμμα δωρεάν, το οποίο ήταν πάρα πολύ ενδιαφέρον.

«Οι Πράκτορες του Πλανήτη» είναι μια μη-κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση που ιδρύθηκε το 2009, με στόχο τη δημιουργία ενός αειφόρου μέλλοντος μέσα από την εκπαίδευση και δράση των παιδιών.

Με πρωτοποριακό εκπαιδευτικό υλικό και δραστηριότητες, στοχεύουν να δώσουν στα παιδιά τα κατάλληλα εφόδια ώστε να εξελιχθούν σε ευσυνείδητους πολίτες οι οποίοι μπορούν να πάρουν πρωτοβουλίες, αποφάσεις, και να λάβουν δράση για να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο συλλογικό μέλλον.

Το φετινό πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Πρακτόρων του Πλανήτη είναι η «Αποστολή: Σώσε τη Θάλασσα από τα Πλαστικά». Το πρόγραμμα αυτό είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αφού έχει στόχο τη διάσωση των θαλασσών μας από τα πλαστικά απορρίμματα.

Μέσα από διαδραστικά παιχνίδι, έξυπνους γρίφους και ειδικές αποστολές, τα παιδιά θα κληθούν να συλλέξουν πληροφορίες για τη ρύπανση που προκαλείται στις θάλασσες και τους θαλάσσιους οργανισμούς από πλαστικά σκουπίδια, να σκεφτούν τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος και φυσικά να τους θέσουν σε εφαρμογή, σαν γνήσιοι Πράκτορες.

Ευχαριστούμε τους “Πράκτορες του Πλανήτη” και την κ. Σοφία Καραγιάννη, εκπ/κό Θεατρικής Αγωγής του σχολείου μας, που είχε την πρωτοβουλία να τους καλέσει!