ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ

Την Τετάρτη 3/4/2017 ο επιπυραγός κ. Παναγιώτης Καλδέλης επισκέφτηκε το σχολείο μας, ύστερα από αίτημα του δ/ντή μας προς τον διοικητή του  6ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, κ.Χρήστο Σπαθούλα, και έκανε μια αναλυτική  ενημέρωση  στους εκπ/κούς μας για τις βασικές αρχές πυροπροστασίας, την πρόληψη και τον περιορισμό των πυρκαγιών που προκαλούνται από διάφορες αιτίες, την κατάσβεσή τους και την απελευθέρωση ατόμων που εγκλωβίζονται μέσα σε κτίρια. (οργάνωση πυρασφάλειας, προληπτικά μέτρα, κατασταλτικά μέτρα, κατηγορίες πυρκαγιών, τύποι φορητών πυροσβεστήρων, αντιμετώπιση πυρκαγιών με πυροσβεστήρες κ. ά)

Στην ενημέρωση ήταν παρόντες και οι εθελοντές δασοπυροσβέστες  του Συλλόγου Εθελοντών Δασοπροστασίας Αφιδνών, κ.Γιάννης  Μονιάκης και κ. Γιώργος Δρούγκας.

Ακολούθησε συζήτηση για τα πυροσβεστικά μέσα που διαθέτει το σχολείο αλλά και για τις ελλείψεις του, όπως αυτόματο σύστημα πυρανίχνευσης, χειροκίνητο σύστημα αναγγελίας πυρκαγιάς, πυροσβεστήρες CO2, πυροσβεστική φωλιά κ.ά.

Ευχαριστούμε τον  διοικητή του 6ου Πυροσβεστικού Σταθμού, πύραρχο  κ. Νικόλαο Μπάλση, τον πρώην διοικητή, πύραρχο κ. Χρήστο Σπαθούλα, που ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας, τον επιπυραγό κ. Παναγιώτη Καλδέλη για την εξαιρετική  παρουσίαση και τους εθελοντές δασοπυροσβέστες και γονείς,  κ. Μονιάκη και κ. Δρούγκα, για το ενδιαφέρον τους προς το σχολείο μας και την τοπική κοινωνία γενικότερα.