“Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ” – Επιστολή προς τους παλιούς μαθητές και εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Αφιδνών

                                                                                                                               Αφίδνες 4/3/2019

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΦΙΔΝΩΝ

                Αγαπητοί και αγαπητές,

Το σχολείο μας προγραμματίζει για το σχολικό έτος 2019-20 την πολιτιστική δράση με τίτλο «Η ιστορία του σχολείου μας».  Σκοπός αυτής της δράσης είναι να γνωρίσουν οι μαθητές μας την ιστορία του σχολείου μας και μέσα απ’ αυτήν την τοπική μας ιστορία (οι μαθητές του, οι δάσκαλοί του, η αρχιτεκτονική του, οι αλλαγές στο πέρασμα των χρόνων, η λειτουργία του, οι δραστηριότητές του, ο περιβάλλων χώρος, η σύνδεσή του με σπουδαία  γεγονότα κ. ά).

Για το λόγο αυτό σας παρακαλούμε θερμά να ψάξετε τα συρτάρια, τις ντουλάπες ή και τις αποθήκες σας και σίγουρα θα ανακαλύψετε σχολικούς θησαυρούς: παλιά τετράδια, έγγραφα, ενδεικτικά, απολυτήρια, ελέγχους προόδου, χειροτεχνίες, ζωγραφιές, φωτογραφίες και οτιδήποτε άλλο έχει σχέση με το σχολείο μας! Όλα αυτά είναι το παρελθόν του σχολείου μας, δηλαδή το παρελθόν μας, που πρέπει να το ζωντανέψουμε  και να το καταγράψουμε.

Τα πολύτιμα αυτά κειμήλιά σας μαζί με τις ζωντανές αφηγήσεις των παππούδων και των γιαγιάδων, που θα ηχογραφηθούν, θα αποτελέσουν αργότερα το υλικό των μικρών ερευνητικών δραστηριοτήτων των μαθητών μέσα και έξω από την τάξη.

Όσοι, λοιπόν, περάσατε από το σχολείο μας είτε ως μαθητές είτε ως εκπαιδευτικοί παρακαλούμε να ανταποκριθείτε στην πρόσκλησή μας και να μας διαθέσετε για λίγο τα σχολικά σας ενθύμια. Αφού τα συγκεντρώσουμε, θα τα ταξινομήσουμε, θα τα φωτογραφίσουμε και θα σας τα επιστρέψουμε με ασφάλεια. Υπεύθυνος για τη συγκέντρωση και για τη φύλαξή τους θα είναι ο δ/ντής του σχολείου κ. Μ. Παπαδογιαννάκης, με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά στα τηλέφωνα: 22950 29023, 22950 22229.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας!

«Για το σχολείο που ζήσαμε, για το σχολείο που ονειρευόμαστε!»

Με εκτίμηση

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Αφιδνών