ΕΠΙΣΚΕΨΗ Γ΄& Δ΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΚΑΛΕΤΖΙ

Την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019 οι μαθητές της Γ΄ και Δ΄ τάξης του σχολείου μας με τη συνοδεία των δασκάλων τους Ελένης Χαραλαμπίδου, Χριστίνας Καρακώστα και Χαράς Ντόστη, επισκέφτηκαν  το «Βιωματικό Σχολείο» στο Καλέτζι, όπου παρακολούθησαν το πρόγραμμα: 1,2,3… Ανακύκλωσε!

Πρόγραμμα για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας έχει φέρει αντιμέτωπους με το τεράστιο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Η σωστή χρήση τους αρχίζοντας από το ατομικό επίπεδο κρίνεται επιτακτική. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί την αφορμή, ώστε τα παιδιά να συνειδητοποιήσουν ότι τα θέματα του πλανήτη είναι και δικά τους ζητήματα.

Οι εκπαιδευτικοί στόχοι του προγράμματος:

Το πρόγραμμα, λαμβάνοντας υπόψη και τους Παγκόσμιους Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, σκοπό έχει τα παιδιά :

  • να έρθουν αντιμέτωπα με το πρόβλημα των απορριμμάτων και τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές του παραμέτρους
  • να αναγνωρίσουν ως λύσεις του προβλήματος το τρίπτυχο: Μείωση, Επαναχρησιμοποίηση, Ανακύκλωση
  • να γνωρίσουν τους βασικούς κανόνες για ορθή ανακύκλωση
  • να παρακινηθούν, να προβληματιστούν και να αντιδράσουν.

Τα παιδιά γνωρίζοντας το πρόβλημα των απορριμμάτων, συνειδητοποιούν πως η λύση είναι στο χέρι όλων μας. Γνώρισαν τα υλικά που ανακυκλώνονται μέσα από μουσικοκινητικά βιωματικά παιχνίδια ανακάλυψης και διαχωρισμού, έμαθαν τους βασικούς κανόνες για τη διαχείριση των απορριμμάτων με τη βοήθεια επιδαπέδιου παιχνιδιού και ερωτήσεων και έγινε ανάδειξη της ιδέας της επαναχρησιμοποίησης «άχρηστων» υλικών μέσα από κατασκευή με ανακυκλώσιμα υλικά.

Παιδιά και εκπαιδευτικοί περάσαμε υπέροχα. Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή.