Μία αστροφυσικός στο σχολείο μας!

Μια αστροφυσικός στο σχολείο μας!
Με ιδιαίτερη χαρά και συναισθήματα ενθουσιασμού και θαυμασμού ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικτυακή συνάντηση των Α΄,  Γ΄ και Δ΄ τάξεων του σχολείου μας με την Ελληνίδα αστροφυσικό κα. Μαρία Χαρίση. Η κυρία Χαρίση εργάζεται ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο πανεπιστήμιο Vanderbilt των Η.Π.Α. Η έρευνά της επικεντρώνεται σε διπλά συστήματα υπερμεγέθων μελανών οπών που δημιουργούνται από συγκρούσεις γαλαξιών. Μεγάλωσε στην Πύλη Τρικάλων και σπούδασε Φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έκανε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στην αστρονομία στο πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης και στη συνέχεια εργάστηκε στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνια (Caltech).
Αφορμή της συνάντησής μας, αποτέλεσε η συνεργασία του σχολείου μας με το Δ.Σ. Γόμφων Τρικάλων (διοργανωτής της συνάντησης) στο εθνικό έργο eTwinning με τίτλο “STEAM- Στη γειτονιά του ήλιου”. Οι μαθητές μας γνώρισαν την ερευνήτρια, παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον την “ξενάγηση” που είχε ετοιμάσει για εμάς στο ηλιακό μας σύστημα, έθεσαν τις δικές του ερωτήσεις σχετικά με το σύμπαν, τα ηλιακά σώματα και το ταξίδι στο διάστημα και είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν τον κόσμο που μας περιβάλλει, μέσα από αναλυτικές περιγραφές, βίντεο, προσομοιώσεις.
Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Χαρίση για τη διάθεση, την αμεσότητα και για το χρόνο που μας διέθεσε και ευχόμαστε η συνάντηση αυτή να αποτελέσει εφαλτήριο στους μαθητές μας, να προσεγγίσουν τη γνώση πέρα από τα στενά σχολικά πλαίσια.

Σχετικά με ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΔΡΙΑΝΗΣ

Δημοτικό σχολείο Αδριανής- Νικηφόρου


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Α' τάξη, Ανακοινώσεις, Γ' τάξη, Δ' τάξη. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.