Προβολή ταινία από το Νεανικό Πλάνο του ΙΕΠ

Την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021 οι μαθητές/τριες της Ε΄τάξης και του Τμήματος Ένταξης παρακολούθησαν την πολυβραβευμένη ταινία “Το αγόρι και ο κόσμος” συμμετέχοντας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΙΕΠ, “‘Όλοι στο Κάδρο 2”   του Νεανικού Πλάνου.

Πριν και μετά την προβολή της ταινίας πραγματοποιήθηκε συζήτησε πάνω στον ψηφιακό οδηγό μελέτης ταινίας που στάλθηκε με στόχο οι μαθητές /τριες να κατανοήσουν καλύτερα και να ευαισθητοποιηθούν στα θέματα της παγκοσμιοποίησης και της απώλειας που διαπραγματεύεται η ταινία.

Πρόκειται για την  ιστορία ενός Αγοριού, που φεύγει από το χωριό του και πηγαίνει στην πόλη για να συναντήσει τον πατέρα του, ο οποίος αναζητά εργασία ως εσωτερικός μετανάστης. Στο ταξίδι αυτό, το Αγόρι παρατηρεί το αντιφατικό πρόσωπο της σύγχρονης Βραζιλίας, που θα μπορούσε να είναι μια οποιαδήποτε χώρα στην εποχή της παγκοσμιοποίησης. Η ταινία, συναρπάζει με τα σχέδια, τα χρώματα και τη μουσική. Δεν έχει διαλόγους «για να μη λερωθεί αυτό το διαμάντι με περιττά πράγματα», όπως έγραψε ο κριτικός της γαλλικής «L’ Express».

   

Οι μαθητές/τριες της Δ΄τάξης συμμετέχοντας το ίδιο πρόγραμμα παρακολούθησαν την ταινία “Η ορχήστρα της ανακύκλωσης”.

“Η ταινία παρακολουθεί την «Ορχήστρα ανακύκλωσης της Κατέουρα». Πρόκειται για μια ομάδα μουσικών που παίζουν όργανα κατασκευασμένα αποκλειστικά από σκουπίδια. Όταν η ιστορία αρχίζει να κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ορχήστρα εκτοξεύεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Με την καθοδήγηση του ιδεαλιστή διευθυντή της Φάβιο Τσάβεζ, η ορχήστρα πρέπει να βρει τον δρόμο της σε πρωτόγνωρες συνθήκες, με εμφανίσεις σε μεγάλα γήπεδα και sold out παραστάσεις. Όμως, η κοινότητα της Κατέουρα πλήττεται από φυσική καταστροφή και ο Φάβιο πρέπει να βρει κάποιον τρόπο να προστατέψει την μπάντα και να προσφέρει μια νότα αισιοδοξίας στην πόλη. Το φιλμ αποτελεί μια μαρτυρία για τη δύναμη της μουσικής να μεταμορφώνει και την ανθεκτικότητα της ανθρώπινης ψυχής” σύμφωνα με τον οδηγό της ταινίας.

Σχετικά με ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΔΡΙΑΝΗΣ

Δημοτικό σχολείο Αδριανής- Νικηφόρου


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.