ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2021-22

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΔΡΙΑΝΗΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 12-09-2021

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες του σχολείου μας,

Μία νέα σχολική χρονιά ξεκινάει και με χαρά υποδεχόμαστε τους μαθητές/τριες μας στο σχολείο. Σαφώς πρόκειται για μία ακόμη δύσκολη χρονιά αλλά θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν προκειμένου να εξασφαλίσουμε την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών του σχολείου μας. Οτιδήποτε σας απασχολεί θα είμαστε κοντά σας να το αντιμετωπίσουμε από κοινού, με διάθεση συνεργασίας και πάντα με γνώμονα το καλό των παιδιών. Το ίδιο επιθυμούμε και από εσάς.

Παρακάτω σας στέλνουμε οδηγίες λειτουργίας του σχολείου μας, βάσει των Υπουργικών Αποφάσεων και εγκυκλίων που έχουν σταλεί από το ΥΠΑΙΘ.

Από την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά, όπως και το Ολοήμερο πρόγραμμα του σχολείου και η πρωινή ζώνη (για τους μαθητές που έχουν κάνει εγγραφή). Για τους μαθητές που φοιτούν στο ολοήμερο πρόγραμμα θα πρέπει να φροντίσετε να στείλετε φαγητό διότι δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη τα σχολικά γεύματα.

Πρωινή προσέλευση μαθητών από τις 8.05 πμ έως τις  8.10 πμ (μαθητές που δεν έχουν εγγραφεί στην πρωινή ζώνη δεν προσέρχονται στο σχολείο πριν από τις 8:05 π.μ.). Τηρώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του ΥΠΑΙΘ και προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός κατά την προσέλευση το πρωί οι μαθητές του σχολείου της Αδριανής  (εκτός από αυτούς που μετακινούνται με λεωφορείο ή φοιτούν στην πρωινή ζώνη)  προσέρχονται στο σχολείο στις 8:05 π.μ. (οι μαθητές των Α΄και Β΄τάξεων) και 8:10 π.μ.( οι μαθητές των Γ΄και Δ΄τάξεων). Τα αδέρφια προσέρχονται στις 8:10 π.μ. μαζί. Οι μαθητές του σχολείου του Νικηφόρου (εκτός από αυτούς που μετακινούνται με λεωφορεία) προσέρχονται στο σχολείο στις 8:10 π.μ..

Έναρξη και διάρκεια μαθημάτων 8.15 με 13.15μμ. Οι μαθητές θα έχουν μαζί τους το κολατσιό τους καθότι στο σχολείο δεν λειτουργεί κυλικείο.

Οι μαθητές  τόσο στις 13.15 μ.μ. όσο και μετά το Ολοήμερο στις 16.00 μ.μ. αποχωρούν σύμφωνα με την υπεύθυνη δήλωση που θα προσκομίσουν στον/στην εκπαιδευτικό της τάξης, ανά τμήμα σε αποστάσεις.  Οι γονείς που παραλαμβάνουν τα παιδιά τους από την είσοδο του σχολείου κρατούν  αποστάσεις και δεν συνωστίζονται μπροστά στην πόρτα του σχολείου.

Στα διαλείμματα η κάθε τάξη έχει το δικό της χωρισμένο χώρο και οι μαθητές διαφορετικών τμημάτων δεν έρχονται σε επαφή.

Οι μεταφορές έχουν ξεκινήσει και ισχύει το πρόγραμμα των λεωφορείων της περασμένης σχολικής χρονιάς. Οι μαθητές που ανεβαίνουν στο λεωφορείο φοράνε τη μάσκα τους.

Συστήνεται οι μαθητές να έχουν μαζί τους δύο τουλάχιστον μάσκες, σε περίπτωση που λερωθεί ή υγρανθεί η μία.Κάθε μάσκα να είναι σε διαφορετικό σακουλάκι τροφίμων ή θήκη. Φροντίστε να εφοδιάσετε τα παιδιά με τα δικά τους προσωπικά αντικείμενα. Υπενθυμίζουμε ότι δεν δανείζουν και δεν παίρνουν από άλλο συμμαθητή τους οποιοδήποτε αντικείμενο. Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους τον μαρκαδόρο πίνακα που τους είχε αγοράσει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων πέρισυ και το σχολείο θα φροντίσει για το γέμισμά του με μελάνι.

Σας ενημερώνουμε ότι το προσωπικό καθαριότητας θα βρίσκεται από το πρωί στο σχολείο και θα απολυμαίνει τακτικά τουαλέτες, τάξεις και κοινόχρηστες επιφάνειες. Κοινόχρηστες αίθουσες και χώροι που χρησιμοποιούνται από διαφορετικά τμήματα, θα αερίζονται 15 λεπτά πριν μπει το επόμενο τμήμα. Τα θρανία θα απολυμαίνονται επίσης όταν είναι να μπουν άλλοι μαθητές. Θα απολυμαίνονται επίσης όλα τα αντικείμενα στο εργαστήριο πληροφορικής μετά από κάθε ώρα μαθήματος.

Στις  τάξεις με μικρό αριθμό μαθητών έχουν τοποθετηθεί θρανία και θα κάθονται ένα παιδί σε κάθε θρανίο.

Μαθητής ή μαθήτρια που νοσεί με συμπτώματα νόσου κορονοϊού παραμένει στο σπίτι και επιστρέφει στο σχολείο μετά από τρία απύρετα εικοσιτετράωρα.Το ίδιο ισχύει και αν νοσεί κάποιο μέλος της οικογένειας. Ο μαθητής παραμένει στο σπίτι και επιστρέφει μετά την καραντίνα δέκα ημερών. Το ίδιο ισχύει και για εκπαιδευτικό του σχολείου.

Αν οι μαθητές δυσανασχετούν με τη χρήση της μάσκας θα γίνονται διαλείμματα, στην τάξη και στην αυλή του σχολείου με τον/την εκπαιδευτικό της τάξης.

Γονέας που θέλει να ενημερωθεί από τον εκπαιδευτικό της τάξης θα επικοινωνεί μαζί του τηλεφωνικά. Αν πρέπει να επισκεφθεί το σχολείο θα γίνεται κατόπιν επικοινωνίας. Το ίδιο ισχύει και για την επικοινωνία με την Δ/ντρια.

Οποιοσδήποτε εισέλθει στο χώρο του σχολείου φοράει την μάσκα. Μάσκα φοράνε οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό καθαριότητας. Στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής και κατά τη διάρκεια της σίτισης οι μαθητές δεν φορούν την μάσκα τους.

Ιδιαίτερα για την φετινή σχολική χρονιά προβλέπονται δύο SelfTest τα οποία θα γίνονται Δευτέρα και Πέμπτη και θα επιδεικνύονται στο σχολείο κάθε Τρίτη και Παρασκευή. θα μοιράζουμε το αντίστοιχο έντυπο στους μαθητές ώστε να το έχετε. Η διανομή των Self-Test  έχει ήδη ξεκινήσει από τα φαρμακεία. Φροντίστε να τα προμηθευτείτε.

Στην περίπτωση που μαθητής/τρια δεν επιδείξει την σχολική κάρτα κατά την είσοδό του/της στο σχολείο, τότε δεν γίνεται δεκτός/ή,  παραμένει στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί  για την αποφυγή περαιτέρω μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, μέχρις ότου οι γονείς / κηδεμόνες τον/την παραλάβουν τηρουμένων όλων των ισχυόντων μέτρων προστασίας.

Ευχόμαστε να έχουμε μία ήσυχη, δημιουργική και ευχάριστη σχολική χρονιά!Λήψη αρχείου

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων