Ομαλή μετάβαση των Νηπίων στο Δημοτικό Σχολείο

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΔΡΙΑΝΗΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 25-06-2021

Τα σχολεία, Δημοτικό και Νηπιαγωγείο θέλοντας να συμβάλλουν στην όσο το δυνατόν ομαλή μετάβαση των νηπίων στο Δημοτικό σχολείο, κάθε χρόνο , έτσι και φέτος πραγματοποίησαν δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση.  Η μετάβαση αυτή είναι μία πολύ σημαντική στιγμή στη ζωή τους και μία υπέροχη εμπειρία, αρκεί βέβαια να υπάρξει η κατάλληλο προετοιμασία, που θα βοηθήσει τα παιδιά να διαχειριστούν το φόβο τους για το άγνωστο και θα μετατρέψει αυτό τον φόβο σε ανυπομονησία και χαρά για τη φοίτηση στο νέο ¨μεγάλο¨ σχολείο.

Στο πλαίοιο αυτό τα νήπια με την εκπαιδευτικό τους κ. Σαχπατζίδου επισκέφτηκαν τους χώρους του σχολείου, συνομίλησαν με τη Διευθύντρια του Δημοτικού, η οποία προσπάθησε να τους κάνει να αισθανθούν οικεία καθώς και με άλλους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Επίσης πραγματοποιήθηκε από κοινού δράση με τους μαθητές/τριες της Α΄τάξης.

Στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής συμμετείχαν μαζί με  τους μαθητές της Α τάξης σε παιχνίδι στον αύλειο χώρο του σχολείου και η εκπαιδευτικός της Αγγλικής Γλώσσας επισκέφτηκε το Νηπιαγωγείο και έπαιξε μαζί τους παιχνίδια και τραγούδησαν όλοι μαζί στα αγγλικά.

Ακολουθεί βίντεο που επιμελήθηκε η Νηπιαγωγός της Αδριανής στο οποίο οι μαθητές μας αποκαλύπτουν τα συναισθήματα τους και τις εντυπώσεις τους από την επίσκεψη στην Α΄τάξη και την ξενάγηση στο σχολείο.

Βίντεο

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων