Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο

Για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας διοργάνωσε διαδικτυακή ενημέρωση  με θέμα «Βάζουμε όρια στη χρήση του διαδικτύου – Επενδύουμε σε ένα ασφαλές μέλλον για τα παιδιά μας» την οποία παρακολούθησαν οι μαθητές των Ε΄και ΣΤ΄τάξεων του σχολείου μας.

Η θεματολογία που αναπτύχθηκε αφορούσε παθογένειες που εντοπίζονται στο διαδίκτυο αναφορικά με τα παιδιά, όπως η επαφή με αγνώστους μέσω διαδικτύου, ο διαδικτυακός σεξουαλικός εξαναγκασμός και εκβιασμός, ο εθισμός στο διαδίκτυο, ο κυβερνοεκφοβισμός, το sexting, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κ.α..

Είναι πλέον δεδομένο ότι οι ηλικίες που τα παιδιά πλοηγούνται – παίζουν – παρακολουθούν οπτικοακουστικό υλικό ή συνομιλούν μέσω εφαρμογών με τους φίλους τους ολοένα και μειώνονται. Τα παιδιά από την ηλικία των 4 ετών πλέον μπορούν να χειριστούν ένα έξυπνο κινητό ή ένα tablet με μεγάλη ευκολία. Για αυτό τον λόγο είναι ιδιαίτερα σημαντικό να είναι ενημερωμένα και ευαισθητοποιημένα για τους κινδύνους που παραμονεύουν και να γνωρίζουν πώς  πρέπει να αξιοποιήσουν το διαδίκτυο και πώς να αντιδράσουν όταν κάτι συμβεί.

Σχετικά με ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΔΡΙΑΝΗΣ

Δημοτικό σχολείο Αδριανής- Νικηφόρου


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.