Εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της ΣΤ΄τάξης του σχολείου μας στο Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της ΣΤ΄τάξης του σχολείου μας στις 14, 15 και 16 Νοεμβρίου 2018 στην Αθήνα όπου επισκέφτηκαν το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του κτιρίου και στην αίθουσα της ολομέλειας και ενημερώθηκαν από την υπεύθυνη του προγράμματος της Βουλής για την ιστορία του κτιρίου και για τα σημαντικά στοιχεία του πολιτεύματός μας.
Κατά την παραμονή μας στην πρωτεύουσα οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την Ακρόπολη και να θαυμάσουν από κοντά τα Προπύλαια, το Ερέχθειο, το θέατρο του Ηρώδου του Αττικού και φυσικά τον Παρθενώνα.
Η επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης και η υπέροχη ξενάγησή μας από την ξεναγό μας την κ. Λίλη μας βοήθησε να αντιληφθούμε το μεγαλείο του ελληνικού πολιτισμού.
Οι μαθητές είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το καταπληκτικό μιούζικαλ MATILDA. Επιπρόσθετα η επίσκεψη στο Ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου και η ξενάγησή τους στην έκθεση φωτογραφίας ¨Τα Πετεινά¨ από τον ίδιο το δημιουργό κ. Ζαφειρόπουλο ήταν μια μοναδική εμπειρία. Από το Φάρο του Ιδρύματος τους δόθηκε η ευκαιρία να δουν με το τηλεσκόπιο τον Παρθενώνα και την Αθήνα από ψηλά.
Κατά τη διάρκεια του τριημέρου οι μαθητές περιδιάβηκαν το ιστορικό κέντρο τη Αθήνας και τα γραφικά του σοκάκια (Πλάκα, Μοναστηράκι, Θησείο, Αναφιώτικα κτλ). Πριν την αναχώρηση η επίσκεψη στο Αττικό Πάρκο και η παρακολούθηση της παράστασης των δελφινιών θα τους μείνει αξέχαστη.
Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν από την εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα καθώς είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν χώρους μεγάλης μορφωτικής αξίας.
Ευχαριστούμε:
Το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την προσφορά των εμφιαλωμένων νερών και των σνακ που δόθηκαν στους μαθητές.
Την ξεναγό μας κ. Λίλη για την υπέροχη ξενάγησή μας.
Τον οδηγό μας κ. Κεσίδη Μάριο για την άψογη οδήγηση και την ασφάλεια που αισθανθήκαμε καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού.
Τους εκπαιδευτικούς του σχολείου κ. Σακόγλου Μαρία και κ. Δαμαλή Ιωάννη καθώς και τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του 3ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας για την καταπληκτική συνεργασία που είχαμε.
Η Διευθύντρια του Σχολείου


Σχετικά με ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΔΡΙΑΝΗΣ

Δημοτικό σχολείο Αδριανής- Νικηφόρου


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.