Τελετή λήξης της σχολικής χρονιάς 2013-2014

 
Πόντος- Έθιμα και Γεύσεις
Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014
«Πόντος – ‘Εθιμα και Γεύσεις»    ποντιακή προσκληση
Η αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχ. Νικηφόρου είναι κατάμεστη από γονείς και μαθητές του σχολείου μας. Ο σκοπός της συνάντησης αφορά την υλοποίηση ενός σημαντικού στόχου που αφορά την ιστορία των προγόνων. Ο στόχος πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της τελετής λήξης της σχολικής χρονιάς. Πρωταγωνιστές στην εκδήλωση ήταν οι μαθητές του σχολείου μας .
Τα παιδιά μέσα από δρώμενα και τραγούδια παρουσίασαν σημαντικό μέρος από τον πολιτιστικό πλούτο του Πόντου. Ήθη και έθιμα του Ελληνικού Πολιτισμού της Ανατολής. Οι μαθητές ο ένας μετά τον άλλο όλοι μεταδίδουν συγκίνηση και ενθουσιασμό  παρουσιάζοντας ποντιακά ήθη και έθιμα. Την ίδια ώρα προβάλλονται εικόνες του πόντου στην μεγάλη οθόνη πάνω στη σκηνή.
Οι πόντιοι διατήρησαν και διέδωσαν με αγάπη και σεβασμό την πολιτιστική κληρονομιά  τους. Αυτή την κληρονομιά σεβόμαστε και μεταδίδουμε στις νεότερες γενιές.2014-06-12 20.04.022014-06-12 20.09.48
Μετά το τέλος  της εκδήλωσης ακολούθησε ποντιακό γλέντι με μουσική και ποντιακά εδέσματα.
 
 
 
 
 
 

Σχετικά με ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΔΡΙΑΝΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ

Το Δημοτικό σχολείο Αδριανής Νικηφόρου, είναι ένα διεδρικό σχολείο στο Ν. Δράμας. Στεγάζεται σε δυο κτίρια. Το ένα που φιλοξενεί τις τέσσερις μικρές τάξεις του Δημοτικού, βρίσκεται στην Αδριανή ενώ το δεύτερο που φιλοξενεί τις δυο μεγαλύτερες τάξεις βρίσκεται στο γειτονικό χωριό, το Νικηφόρο.
Το σχολείο συγκεντρώνει μαθητές από όλα τα γύρω χωριά.


Περισσότερες πληροφορίες
Δημοσιεύθηκε στην εκδηλώσεις του σχολείου. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση