Ο Γιάννης και το καπέλο του

Ο Γιάννης και το καπέλο του

Κάποτε ήταν ένα παιδάκι που το λέγανε Γιάννη. Ο Γιάννης είχε πολλούς φίλους. Ένας από τους φίλους του ο Γιώργος του είπε να πάνε για σάντουιτς σε ένα κοντινό χωρίο στην Ψηλή Ράχη.

Ο Γιάννης συμφώνησε με τον Γιώργο κι έτσι κανόνισαν το ραντεβού τους. Σκέφτηκαν πως θα χρειαστεί να πάρουν το λεωφορείο για να πάνε στο γειτονικό χωριό. Έπρεπε λοιπόν να κανονίσουν με ποιο δρομολόγιο θα φύγουν και με ποιο θα επιστρέψουν. Μάλιστα έπρεπε να κανονίσουν να έχουν μαζί τους χρήματα για τα εισιτήριά τους αλλά και για να αγοράσουν το αγαπημένο τους σάντουιτς.

Αφού τακτοποίησαν όλα αυτά τα θέματα ο Γιώργος είπε στον Γιάννη να πάρει οπωσδήποτε μαζί του και ένα καπέλο γιατί στο μέρος που θα πήγαιναν θα είχε πολύ ήλιο.

Πράγματι ο Γιάννης πήγε στο σπίτι του να ετοιμαστεί. Τελευταία στιγμή όμως δεν έβρισκε το καπέλο του. Έψαξε παντού στο δωμάτιό του αλλά δεν το βρήκε πουθενά. Μετά ρώτησε την μαμά του και τον μπαμπά του μήπως το έχουν δει πουθενά. Η μαμά και ο μπαμπάς του είπαν πως μπορεί να του το πήρε ο αδελφός του. Μ’ αυτά και με ‘κείνα όμως η ώρα πέρασε και ο Γιάννης έχασε το ραντεβού με τον φίλο του, γιατί η ώρα πέρασε και δεν προλάβαινε το λεωφορείο.

Δεν πειράζει Γιάννη! Ίσως μια άλλη φορά.

Το καπέλο του Γιάννη ήταν ΒΕΝ ΤΕΝ και γι’ αυτό του το είχε πάρει ο αδελφός του. Ο Γιάννης δεν μάλωσε με τον αδελφό του. Απλά πήρε το καπέλο του και πήγε με τον φίλο του για σάντουιτς την επόμενη μέρα.

Αποστόλης Σαπέτκο

Σχετικά με ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΔΡΙΑΝΗΣ

Δημοτικό σχολείο Αδριανής- Νικηφόρου


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: 2. Ιστορίες, παραμύθια, ποιήματα κ.ά.. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.