Βόλτα στο δάσος

Βόλτα στο δάσος

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα κοριτσάκι κι ένα αγοράκι που ήθελαν να πάνε βόλτα στο δάσος. Την ιδέα την είχε προτείνει το κοριτσάκι αλλά όταν ρώτησαν τη μαμά τους δεν τους άφησε γιατί ήθελαν να πάνε βόλτα στο δάσος.

Το αγοράκι όμως σκέφτηκε να πάνε κρυφά. Έτσι περπατώντας έφτασαν στο δάσος. Προχώρησαν τόσο βαθιά στο δάσος που πια δεν ήξεραν προς τα πού να πάνε. Νύχτωσε και αυτά δεν μπορούσαν να βγουν από το δάσος.

Η μαμά τους όταν  είδε πως πέρασε η ώρα και τα παιδιά δεν γύρισαν σκέφτηκε πως ότι θα πήγαν στο δάσος και χάθηκαν. Έτσι η μαμά ξεκίνησε να πάει να τα ψάξει.

Τα παιδιά στο μεταξύ πεινούσαν, διψούσαν και ήταν πολύ φοβισμένα. Ακούστηκε ξαφνικά ένας θόρυβος  κάτι σαν φίδι. Ευτυχώς όμως ήταν μια γάτα που μιλούσε με ανθρώπινη γλώσσα. Η γάτα τους ρώτησε αν έχουν χαθεί και προσφέρθηκε να τους πάει πίσω στο σπίτι τους γιατί γνώριζε τον δρόμο. Τη στιγμή που ξεκίνησαν ξεκίνησε και η μαμά από το σπίτι.

Όμως η μαμά πήγε από άλλο δρόμο και τα παιδιά άλλο δρόμο και έτσι δεν συναντήθηκαν. Η μαμά πήγε βαθιά μέσα στο δάσος αλλά δεν τα βρήκε τα παιδιά κι έτσι γύρισε στο σπίτι.

Μα μόλις έφτασε στο σπίτι είδε τα παιδιά της να ταΐζουν  μια γατούλα. Τα παιδιά εξήγησαν στην μαμά τους πως είχαν χαθεί στο δάσος και πως η μικρή γατούλα τους έφερε πίσω στο σπίτι. Η μαμά μάλωσε τα παιδιά που παράκουσαν την συμβουλή της. Τα παιδιά άρχισαν να μαλώνουν για το ποιος έφταιγε για αυτό που έγινε. Στο τέλος πήγαν στα δωμάτιά τους να κοιμηθούν και όλα τέλειωσαν καλά.

Ριμέλντα

Σχετικά με ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΔΡΙΑΝΗΣ

Δημοτικό σχολείο Αδριανής- Νικηφόρου


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: 2. Ιστορίες, παραμύθια, ποιήματα κ.ά.. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.