Αγριοκάτσικο, Αετός, Αλεπού

Αγριοκάτσικο

Είναι ζώο μηρυκαστικό. Ζει στα βουνά της Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης της Κεντρικής Ασίας και της Αφρικής. Το μήκος του φτάνει το 1μ. και το ύψος του τα 75 εκ. Έχει σκληρό τρίχωμα, καστανό τον χειμώνα. Τα αγριοκάτσικα τρέχουν πολύ γρήγορα και σκαρφαλώνουν στα πιο απόκρημνα βράχια. Τα θηλυκά γεννούν το Μάιο ένα ή δυο μικρά. Για κακή τους τύχη, τα αγριοκάτσικα έχουν πολύ νόστιμο κρέας για αυτό γίνονται στόχος των ανθρώπων, που τα κυνηγούν ακόμα και την εποχή που ζευγαρώνουν.

Πηγή: Νέα Παιδική Εγκυκλοπαίδεια

Αποστόλης Σαπέτκο

Αετός

Είναι αρπακτικό πουλί, μεγάλο και εντυπωσιακό. Τα περισσότερα είδη αετών κυνηγάνε μικρά θηλαστικά και πουλιά. Άλλα τρέφονται με ψάρια και ερπετά. Τα είδη άρπια και πιθηκοφάγος, που κυνηγάνε και πιθήκους, είναι από τους μεγαλύτερους σε μέγεθος αετούς. Το μήκος τους με ανοιγμένα φτερά φτάνει τα 2μ. Οι αετοί χτίζουν τις φωλιές τους σε ψηλά δέντρα ή πάνω σε βράχους. Ζουν πολλά χρόνια, αλλά δεν γεννούν πολλά αυγά και πολλαπλασιάζονται με αργό ρυθμό.

Πηγή: Νέα Παιδική Εγκυκλοπαίδεια

Αποστόλης Σαπέτκο

Αλεπού

Οι αλεπούδες ανήκουν στην ίδια οικογένεια με τους σκύλους. Το πιο κοινό είδος είναι η κόκκινη αλεπού, που ζει στην Ευρώπη, τη Β. Αφρική, τη Β. Αμερική και σε περιοχές της Ασίας. Τρέφεται με μικρά πουλιά, ζώα και έντομα. Οι αλεπούδες ζουν σε τρύπες που σκάβουν μόνες τους ή τις κλέβουν από τα κουνέλια και τους ασβούς. Είναι πανέξυπνα ζώα. Μερικές φορές, για να πιάσουν τη λεία τους, χρησιμοποιούν το εξής τέχνασμα: Κυνηγούν τις ουρές τους γυρίζοντας γύρω- γύρω και το θύμα τις παρακολουθεί εντυπωσιασμένο. Έτσι δεν αντιλαμβάνεται ότι η αλεπού το πλησιάζει. Όταν φτάνει αρκετά κοντά, ορμάει και το αρπάζει.

Πηγή: Νέα Παιδική Εγκυκλοπαίδεια

Αποστόλης Σαπέτκο

Σχετικά με ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΔΡΙΑΝΗΣ

Δημοτικό σχολείο Αδριανής- Νικηφόρου


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: 3. Το ξέρατε αυτό για τα αγαπημένα μας ζώα;. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.