Γάγγης, Γη, Δηλητήριο

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΔΡΙΑΝΗΣ | Κατηγορία 5. Ελάτε να γνωρίσουμε τον κόσμο της επιστήμης! | , στις 17-11-2013

Γάγγης

Ο Γάγγης είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ινδίας. Έχει μήκος 2.500 χλμ. και η λεκάνη του

Γάγγης

καταλαμβάνει έκταση 1.120.000 τ. χλμ. Πηγάζει από τα Ιμαλάια, διασχίζει τη Βόρεια Ινδία και το Μπαγκλαντές και εκβάλει στον κόλπο της Βεγγάλης σχηματίζοντας Δέλτα. Στις όχθες του βρίσκονται μεγάλες πόλεις, καθώς και εύφορα αγροκτήματα. Οι Ινδουιστές τον θεωρούν ιερό ποταμό και πιστεύουν ότι τα νερά του έχουν θεραπευτικές ιδιότητες.

Πηγή: Νέα Παιδική Εγκυκλοπαίδεια

Αποστόλης Σαπέτκο

 

 

 

Γη

Η γη είναι ο πέμπτος σε μέγεθος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος και ο τρίτος κατά σειρά απόστασης από τον ήλιο. Από το διάστημα η γη μοιάζει με μια τεράστια μπάλα. Η επιφάνειά της καλύπτεται κυρίως από νερό.

Πηγή: Νέα Παιδική Εγκυκλοπαίδεια

Αποστόλης Σαπέτκο

Η γη όπως δεν την έχετε ξαναδεί

 

Δηλητήριο

Τα δηλητήρια είναι χημικές ουσίες, που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές διαταραχές ή ακόμα και τον θάνατο αν εισχωρήσουν στον οργανισμό. Μερικά δηλητήρια μπαίνουν στο σώμα από τους πόρους του δέρματος (από δηλητηριώδες δάγκωμα ή μολυσμένη ένεση) από το στόμα (όταν καταπιούμε δηλητηριώδεις ουσίες) ή από τη μύτη (αν εισπνεύσουμε δηλητήριοδηλητηριώδη αέρα). Υπάρχουν δηλητήρια καυστικά, όπως τα οξέα που καίνε τους ιστούς του δέρματος. Άλλα πάλι προκαλούν σπασμούς και άλλα νάρκωση. Όλα είναι πολύ επικίνδυνα γιατί προκαλούν σοβαρές βλάβες στον οργανισμό, όπως ανακοπή καρδιάς, εσωτερικές αιμορραγίες κ.ά. Για την αντιμετώπιση της δηλητηρίασης, οι γιατροί χορηγούν στους ασθενείς φάρμακα, που λέγονται αντίδοτα.

Πηγή: Νέα Παιδική Εγκυκλοπαίδεια

Αποστόλης Σαπέτκο

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων