Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θεσμοθέτησε την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους, η οποία εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου», αναγνωρίζοντας την «παρεμβατική δυναμική» της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας.

Για το τρέχον σχολικό έτος ο θεματικός άξονας της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού είναι «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι».

Σήμερα, Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014, η τάξη μας έγινε πολύχρωμη, ζωγραφίσαμε παιδάκια με διάφορα προβλήματα, συζητήσαμε για τα είδη του ρατσισμού (κοινωνικός, θρησκευτικός, οικονομικός, φύλου, φυλής κλπ) και είδαμε μια ταινία με θέμα την περιθωριοποίηση ενός κοάλα. Ελπίζουμε και οι μεγάλοι να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του ρατσισμού και στη σωστή μετάδοση των αξιών στα παιδιά τους. Για ένα καλύτερο μέλλον, για ένα πολιτισμένο αύριο!Περάσαμε τέλεια και πάνω απ’ όλα συνειδητοποιήσαμε ότι είμαστε όλοι διαφορετικοί αλλά είμαστε όλοι ίσοι!!!

 

Ταινία "Το λευκό κοάλα"
Ταινία: “Το λευκό κοάλα”
Ποπ κορν σε αντιρατσιστικά χωνάκια!
Ποπ κορν σε αντιρατσιστικά χωνάκια!
Κατασκευή ανθρώπινης αλυσίδας!
Κατασκευή ανθρώπινης αλυσίδας!
Παιχνίδι "Το κορόιδο"
Παιχνίδι: “Το κορόιδο”

 

Αφήστε μια απάντηση