Ένας γεμάτος Φλεβάρης!

Κι ο Φλεβάρης ήταν ένας μήνας γεμάτος δράσεις για το σχολείο μας.

Παρακολουθήσαμε τη θεατρική παράσταση “Γαλάζια Μύτη” στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, με θέμα την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Με αφορμή την εβδομάδα – αφιέρωμα στον Ιωάννη Καποδίστρια το σχολείο μας ήρθε σε επαφή με το εμβληματικό πρόσωπο της ιστορίας και έλαβε συμμετοχή στο διαγωνισμό, με το σχεδιασμό αφίσας για την σπουδαία αυτή προσωπικότητα.

Συμμετοχή επιπλέον λάβαμε και στη δράση “Μίλα Τώρα” που, όπως και άλλες σχολικές μονάδες της χώρας, έτσι κι εμείς γράψαμε το σύνθημα με τα παπούτσια μας, αναδεικνύοντας το ζήτημα του σχολικού εκφοβισμού.

Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μια διαδικτυακή ξενάγηση στο πλωτό μουσείο” Νεράιδα”, να γνωρίσουν τους χώρους και την ιστορία του πλοίου.

Εκπαιδευτική εκδρομή και ξενάγηση πραγματοποιήσαμε και στο Μον Ρεπό. Με συνοδεία και καθοδήγηση ξεναγού οι μαθητές περιπλανηθηκαν στους χώρους του παλατιού και ήρθαν σε επαφή με την τοπική ιστορία, στα πλαίσια Ημέρας Ξεναγού.

Η αγάπη μας για τα ζώα είναι μεγάλη και αδιαμφισβητητη! Δε μπορούσαμε να μη συμμετέχουμε στο διαγωνισμό  φιλοζωίας! Φτιάξαμε, λοιπόν, τις δικές μας αφίσες και ηχογραφήσαμε το δικό μας τραγούδι με θέμα τα ζώα! Καλή μας επιτυχία! 🐾