2. Παγκόσμιες Ημέρες

1) Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας (24 Οκτωβρίου)

 

2) Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού (20 Νοεμβρίου)

 

3) Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου)

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία  καθιερώθηκε το 1992 από τον ΟΗΕ. Τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου σε όλον τον Πλανήτη με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση για τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία ενημερωθήκαμε σχετικά κι έπειτα πραγματοποιήσαμε δράσεις σχετικές με το θέμα.

Προβλήματα Όρασης – Υλικό: ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΥΦΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟ BRAILLE

Προβλήματα Όρασης – Υλικό: ‘Οταν συναντήσεις έναν τυφλό

1-a65158b250

 

Ο μικρός μου αδελφός από το φεγγάρι

Ταινία κινουμένων σχεδίων του Frédéric Philibert με τίτλο: “Mon petit frère de la lune” (Ο μικρός μου αδελφός από το φεγγάρι), όπου ένα μικρό κορίτσι μας περιγράφει την προσωπικότητα και τις αντιδράσεις του μικρού αυτιστικού αδελφού της.

 

ΤΟ ΡΑΓΙΣΜΕΝΟ ΔΟΧΕΙΟ

 

Η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας – Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, ανταποκρινόμενη στο αίτημα της έδρας της UNESCO του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, προχώρησε στην έκδοση αυτού του σύντομου οδηγού στην ελληνική γλώσσα. Περιέχει δεκαοκτώ κανόνες συμπεριφοράς καθημερινής επικοινωνίας με άτομα με αναπηρία. Το κείμενο αποτελεί μετάφραση από τα αγγλικά της αντίστοιχης έκδοσης της Κροατικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία. Η ορθότητα των όρων που χρησιμοποιούνται έχει ελεγχθεί από την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).

http://www.specialeducation.gr/frontend/article.php?aid=276&cid=130

imgres

Ελάτε πιο κοντά!

 

IMG_1166     IMG_1156   IMG_1157   IMG_1160  IMG_1164

 

4) Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (10 Δεκεμβρίου)

Σε ανάμνηση της υπογραφής της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από τα Ηνωμένα Έθνη στις 10 Δεκεμβρίου του 1948, η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Δεκεμβρίου.

book8_a   IMG_1169

 

5) Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού (11 Δεκεμβρίου)  

Ως Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού έχει ορισθεί η 11η Δεκεμβρίου, με πρωτοβουλία του Ο.Η.Ε και της UNICEF. Ο εορτασμός της κάθε χρόνο προβάλλει τη σημασία που η Διεθνής Κοινότητα προσδίδει στα παιδιά όλου του κόσμου, ώστε να προετοιμάζονται πλήρως για να ζήσουν σε μία κοινωνία που θα σέβεται και θα προστατεύει τα ατομικά τους δικαιώματα.

imgres-1

Το παζλ των δικαιωμάτων του παιδιού 

 

 

6) Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου)

Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος και στα πλαίσια διδακτικής επίσκεψης, πήγαμε στην παραλία του Απόλλωνα, προκειμένου να γίνει ο καθαρισμός της παραλίας ως μια εκπαιδευτική και συμβολική δράση.

Είχαμε ήδη κατασκευάσει τέσσερις χάρτινες σακούλες απορριμμάτων προς ανακύκλωση, μία για το χαρτί, μία για το γυαλί, μία για το αλουμίνιο και μία για το πλαστικό, χρησιμοποιώντας χαρτί του μέτρου και κορδέλες. Ταυτόχρονα, δημιουργήσαμε και μία όμορφη αφίσα, σχετική με την προστασία του Περιβάλλοντος.

IMG_2283  IMG_2282

IMG_2281

 

IMG_2363

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση