Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940

1. 1940 1

Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου 2025, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Καρυάς, συνοδευόμενοι από την Προϊσταμένη του σχολείου, κ. Άντζελα Φωτοπούλου  συμμετείχαν με υπερηφάνεια στις εκδηλώσεις για την εθνική μας επέτειο.
Παρευρέθηκαν στη δοξολογία στον Ιερό Ναό του χωριού και στη συνέχεια στο Ηρώο των πεσόντων, όπου πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων παρουσία των τοπικών αρχών, κατοίκων και γονέων . Οι μαθητές απήγγειλαν ποιήματα, τραγούδησαν πατριωτικά τραγούδια και παρουσίασαν σύντομη αναδρομή στα γεγονότα του 1940, τιμώντας τη θυσία των προγόνων μας.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε μέσα σε συγκίνηση και εθνική υπερηφάνεια, με όλους να ανανεώνουν την υπόσχεση να κρατούν ζωντανό το πνεύμα του ηρωικού «ΟΧΙ».

2. 1940 1 3. 1940 1

 

 

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940 !

Ζήτω η Ελλάδα!

 

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο Δημοτικό Σχολείο Καρυάς

8.28 1

Tη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2025, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Καρυάς, γεμάτοι υπερηφάνεια και συγκίνηση, πραγματοποίησαν τη σχολική τους γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Ύστερα από μέρες προετοιμασίας και δουλειάς με μεράκι, οι μαθητές τίμησαν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο τη μνήμη και τη θυσία των προγόνων τους, που αγωνίστηκαν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας.

Όλοι οι μαθητές συμμετείχαν με ενθουσιασμό στη χορωδία του σχολείου, η οποία προετοιμάστηκε από τον μουσικό του σχολείου, κ. Γιάννη Κοζιώρη.

7.28 1

Οι μαθητές της Γ΄ και Δ΄ τάξης, καθοδηγούμενοι από τη  δασκάλα τους κ. Άντζελα Φωτοπούλου,  παρουσίασαν ένα σύντομο αλλά ιδιαίτερα συγκινητικό δρώμενο, που ζωντάνεψε στιγμές από το ηρωικό «Όχι» του ελληνικού λαού. Θύμισαν  σε όλους ότι η ελευθερία δεν είναι αυτονόητη αλλά κερδίζεται με αγώνες.

 

 

9.28 1

5.28 1

 

 

 

 

 

 

 

 

Μετά τη γιορτή, οι μαθητές του Δημοτικού παρέλασαν μαζί με τα παιδιά του Νηπιαγωγείου, στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος «Γέφυρες Μετάβασης», αποδεικνύοντας πως η αγάπη για την πατρίδα και η τιμή στους ήρωες ενώνει μικρούς και μεγάλους.

6.28 1

 

Η ημέρα ολοκληρώθηκε μέσα σε συγκίνηση αλλά και χαρά, με τους μαθητές να κρατούν ψηλά τη γαλανόλευκη και να στέλνουν το μήνυμα πως η Ελλάδα συνεχίζει να εμπνέει και να πορεύεται με πίστη, ενότητα και αισιοδοξία.

Χρόνια πολλά σε όλους!

«Χτίζοντας Γέφυρες Μετάβασης με Ασφάλεια και Αγάπη»

1761243407522

Οι μαθητές της Α΄- Β’ τάξης και του Νηπιαγωγείου, μαζί με τις δασκάλες τους Γεωργία Θεοδωροπούλου και Κωνσταντίνα Μαλέκα, στο  «Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής»,  μέσα από βιωματικές δραστηριότητες έμαθαν τους βασικούς κανόνες οδικής ασφάλειας.Κατά τη σχολική αυτή εκπαιδευτική δράση , οι μεγαλύτεροι μαθητές «υιοθέτησαν» τους μικρότερους, αναλαμβάνοντας ρόλο προστάτη και συνοδού.

1761243958472

Η υιοθεσία αυτή εντάσσεται στις οργανωμένες δράσεις του Προγράμματος «Γέφυρες μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό», το οποίο στοχεύει στη διευκόλυνση της ομαλής προσαρμογής των νηπίων στο νέο σχολικό περιβάλλον. Με τον τρόπο αυτό  καλλιεργήθηκαν η υπευθυνότητα, η συνεργασία και η ενσυναίσθηση, ενώ ταυτόχρονα ενισχύθηκαν οι δεσμοί ανάμεσα στους μικρότερους και τους μεγαλύτερους μαθητές, καλλιεργώντας ένα έντονο αίσθημα ασφάλειας, στήριξης και ομαδικότητας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πρόσκληση

Πρόσκληση

28h Oktobrioy

 

Προσκαλούμε με χαρά όλους τους μαθητές του Σχολείου μας στη γιορτή για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940,η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2025 και ώρα 9 π.μ.

Τη γιορτή έχουν επιμεληθεί με ιδιαίτερο μεράκι οι μαθητές της Γ’ και Δ’ τάξης.

Ανυπομονούμε να τιμήσουμε μαζί αυτή τη σημαντική ημέρα της ιστορίας μας!

 

 

Με εκτίμηση,

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου

shmaia

 

Μικροί Πολίτες, Μεγάλη Ευθύνη στους Δρόμους!

Την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2025, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Καρυάς, συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους,κ. Γωγώ Θεοδωροπούλου, Άντζελα Φωτοπούλου και Χαρά Κοτσίρη  επισκέφθηκαν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής «Π. Μυλωνάς». Μαζί τους συμμετείχαν και οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου, συνοδευόμενοι από τη νηπιαγωγό τους,κ. Κωνσταντίνα Μαλέκα.

Μέσα από ενδιαφέρουσες και διασκεδαστικές δράσεις, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν —και να θυμηθούν— βασικούς κανόνες οδικής ασφάλειας. Με τη βοήθεια του έμπειρου εκπαιδευτή του πάρκου, γνώρισαν καλύτερα τη σημασία των πινακίδων, τη σωστή χρήση των διαβάσεων και τη σπουδαιότητα της προσοχής στους δρόμους.

ky.A6 1

ky. A 1 1

ky. A2 1

Οι μικροί «οδηγοί» και «πεζοί» συμμετείχαν ενεργά σε βιωματικά παιχνίδια, έμαθαν πώς να κυκλοφορούν με ασφάλεια και συνειδητοποίησαν ότι η κυκλοφοριακή αγωγή είναι ζήτημα σεβασμού και φροντίδας για τη ζωή όλων μας.

ky.A4 1

ky.A5 1

ky.A3 1

 

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με χαμόγελα, ενθουσιασμό και πολλές υποσχέσεις από τα παιδιά να γίνουν υπεύθυνοι και προσεκτικοί πολίτες του αύριο!

 

 

 

 

 

 

Γέφυρες Μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό…

10

Στο πλαίσιο των δράσεων για την ομαλή μετάβαση των παιδιών από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο, πραγματοποιήθηκε από την εκπαιδευτικό της Α΄ τάξης κ. Γωγώ Θεοδωροπούλου  σε συνεργασία με τη νηπιαγωγό κ. Κωνσταντίνα Μαλέκα, η πρώτη δραστηριότητα με τίτλο «Το κανόνι της ειρήνης».

 

1

432

 

 

 

 

 

 

 

 

Μέσα από το κουκλοθέατρο, τα παιδιά γνώρισαν με βιωματικό και δημιουργικό τρόπο τις έννοιες της ειρήνης, της συνεργασίας και της φιλίας. Στη συνέχεια, αποτύπωσαν τα συναισθήματά τους μέσα από ζωγραφιές εμπνευσμένες από το “κανόνι της ειρήνης”, εκφράζοντας με χρώματα και φαντασία τα δικά τους μηνύματα αγάπης και ενότητας.

865

11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ιδιαίτερη στιγμή της δράσης αποτέλεσε η συνάντηση των παιδιών του Δημοτικού με τα παιδιά του Νηπιαγωγείου. Οι μαθητές του Δημοτικού υποδέχτηκαν με χαρά τους μικρούς φίλους τους, τους πρόσφεραν συμβολικά δωράκια και δέχτηκαν τις όμορφες ζωγραφιές τους ως ένδειξη φιλίας και καλωσορίσματος.

 

12

Η ημέρα ολοκληρώθηκε με χορό και μουσικοκινητικά παιχνίδια, σε ένα κλίμα χαράς, ενθουσιασμού και συνεργασίας!!!

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας Ένα ταξίδι με το πλοίο των συναισθημάτων!!!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, οι μαθητές των τάξεων Γ’-Δ’ και Ε’-Στ’ επιβιβάστηκαν… στο  πλοίο των συναισθημάτων ! Με τη βοήθεια και τις πολύτιμες οδηγίες της κ.  Άντζελας Φωτοπούλου  και της κ. Χαράς Κοτσίρη , ξεκίνησαν ένα συμβολικό ταξίδι στον κόσμο της καρδιάς   και του μυαλού .

Pl5

Pl 11pl10

 

 

 

 

 

 

 

Και τα κατάφεραν! Με υπομονή , ενσυναίσθηση  και θετική σκέψη , άφησαν πίσω τους τις τρικυμίες και συνέχισαν τη διαδρομή τους μέσα από γαλήνιες θάλασσες , φτάνοντας με χαμόγελο στον προορισμό τους.

Pl8

Pl1Pl6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στο τέλος, οι μικροί ταξιδιώτες αξιολόγησαν την πορεία τους και έπαιξαν ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι – «Υπερατού  Συναισθημάτων»- μαθαίνοντας με διασκεδαστικό τρόπο ότι κανένα συναίσθημα δεν είναι «καλό» ή «κακό», όλα είναι σημαντικά και έχουν τη δική τους αξία, αρκεί να τα αναγνωρίζουμε και να τα διαχειριζόμαστε  !

Pl4Pl3Pl2

Δράση Θεατρικής Αγωγής με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

THA1 THA2 THA3 THA4 THA5 THA6 THA7

          Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας (10 Οκτωβρίου), στο μάθημα της Θεατρικής Αγωγής, η εκπαιδευτικός κ. Λιαρομμάτη Αθηνά πραγματοποίησε δράσεις με στόχο την προώθηση της ψυχικής και συναισθηματικής υγείας των μαθητών και μαθητριών. Αρχικά, πραγματοποιήθηκε συζήτηση σχετικά με τα συναισθήματα — πώς τα αναγνωρίζουμε, πώς τα εκφράζουμε και πώς μπορούμε να τα διαχειριστούμε. Τα παιδιά μοιράστηκαν προσωπικές τους εμπειρίες και στιγμές όπου έχουν νιώσει χαρά, λύπη, θυμό, φόβο, καθώς κι άλλα συναισθήματα, ενώ ενθαρρύνθηκαν να παρατηρήσουν ότι όλα τα συναισθήματα είναι σημαντικά και αξίζει να υπάρχουν ως αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης εμπειρίας.                                                                                         

  Στη συνέχεια, μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, οι μαθητές και οι μαθήτριες απέδωσαν με το σώμα και το πρόσωπό τους διάφορα συναισθήματα. Ακολούθως, χωρίστηκαν σε ομάδες και κάθε ομάδα δημιούργησε και δραματοποίησε μια κατάσταση βασισμένη σε ένα συγκεκριμένο συναίσθημα. Μέσα από αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να εξετάσουν καταστάσεις σύγκρουσης ή παρεξήγησης και να αναζητήσουν εναλλακτικούς τρόπους επίλυσης τους. Επίσης, τα παιδιά ζωγράφισαν τα συναισθήματά τους, όπως τα φαντάζονταν — με χρώματα, σύμβολα και σχήματα που τα αντιπροσώπευαν. Τέλος, παρακολουθήσαμε την βραβευμένη ταινία μικρού μήκους «Φυσαρμόνικα» (2017) (https://www.youtube.com/watch?v=LncQUn1iFgI&list=RDLncQUn1iFgI&start_radio=1 ), μια δημιουργία του 13ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου, που αποτέλεσε αφορμή για περαιτέρω συζήτηση γύρω από τη φιλία, την αποδοχή και τη σημασία της ενσυναίσθησης.
            Σκοπός των δράσεων ήταν να βοηθήσουν τα παιδιά να κατανοήσουν καλύτερα τα συναισθήματά τους, να μάθουν να τα εκφράζουν και να τα διαχειρίζονται, καλλιεργώντας παράλληλα τη συνεργασία, τον σεβασμό και τη συναισθηματική επίγνωση μέσα στην ομάδα. Παράλληλα, οι βιωματικές δραστηριότητες στόχευσαν στην ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας και της ψυχικής υγείας κάθε παιδιού, προωθώντας τη σημασία της αυτοεκτίμησης, της αποδοχής της διαφορετικότητας και της ενσυναίσθησης.  

Με συγκίνηση και υπερηφάνεια προετοιμαζόμαστε για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου!

epilogh shmaioforon

Επιλογή Σημαιοφόρων και Παραστατών για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε η επιλογή των σημαιοφόρων, παραστατών και καταθετών στεφάνων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. Η διαδικασία έγινε σε πολύ ευχάριστο και συγκινητικό κλίμα, με όλα τα παιδιά να συμμετέχουν με ενθουσιασμό και περηφάνια.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που θα εκπροσωπήσουν το σχολείο μας ανυπομονούν να τιμήσουν τη σημαία, τους ήρωες και την πατρίδα μας, συμμετέχοντας με σεβασμό και υπερηφάνεια στις εκδηλώσεις της επετείου.