Εγγραφές στην Α’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου για το σχολ. έτος 2022-2023

Σας ενημερώνουμε ότι οι αιτήσεις για την εγγραφή των μαθητών/τριών που φοιτούν για πρώτη φορά στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου, για το σχολικό έτος 2022-2023, θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2022.
Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Κατά το σχολικό έτος 2022-2023 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές/τριες που γεννήθηκαν από 1-1-2016 έως και 31-12-2016.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑ

Από 1 έως 20 Μαρτίου 2022 οι γονείς θα προσέρχονται στο σχολείο κατά τις ώρες λειτουργίας του, δηλαδή 8:00 – 13:30, όπου και θα συμπληρώσουν και θα υπογράψουν την ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ. Το έντυπο της ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ μπορείτε να το μεταφορτώσετε από τον παρακάτω σύνδεσμο, να το συμπληρώσετε ηλεκτρονικά και να το αποστείλετε με email στο σχολείο μας (στη συνέχεια θα πρέπει να προσκομίσετε δια ζώσης τα υπόλοιπα δικαιολογητικά και να το υπογράψετε). Εναλλακτικά, μπορείτε να το παραλάβετε από το σχολείο και να το συμπληρώσετε εκεί.



Λήψη αρχείου

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Σύμφωνα με τις διατάξεις τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου είναι τα εξής:

1. Βιβλιάριο Υγείας του/της μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.
2. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.). συμπληρωμένο από παιδίατρο ή γενικό ιατρό (και, σε ειδικές περιπτώσεις, παθολόγο) δημοσίου ή ιδιώτη (το έντυπο μπορείτε να το μεταφορτώσετε από τον παρακάτω σύνδεσμο και να το εκτυπώσετε ή να το παραλάβετε από το σχολείο μας ή το νηπιαγωγείο).



Λήψη αρχείου
3. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο προκύπτει η διεύθυνση κατοικίας του/της μαθητή/τριας (λογαριασμοί ΔΕΗ-ΟΤΕ-ΔΕΥΑ ή εκκαθαριστικό εφορίας ή Ε1 μέσω TAXIS κλπ).
4. Βεβαίωση παρακολούθησης νηπιαγωγείου.

(*) Διευκρινίζεται ότι για την εγγραφή των μαθητών/τριών στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς αλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΑΙΘ.

(**) Για τους αλλοδαπούς/ές μαθητές/τριες που εγγράφονται στην Α’ τάξη εκτός από τα παραπάνω χρειάζεται και ληξιαρχική πράξη γέννησης ή ομοειδές πιστοποιητικό επίσημα μεταφρασμένη/ο.