Δημοσιεύθηκε στην Κινητικότητες

Ο γύρος της λίμνης Πλαστήρα

Την τελευταία μέρα, πριν την αναχώρηση της κ. Έλα και της κ. Μάγδα για την Πολωνία, πήγαμε όλοι μαζί  να εξερευνήσουμε τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας και να κάνουμε το γύρω της λίμνης Πλαστήρα.

Πρώτη στάση στην Ιερά Μονή Κορώνης, που βρίσκεται σε υψόμετρο 800 μέτρα και είναι αφιερωμένος στην  γέννηση της Παναγίας. Από δω φαίνεται ολόκληρος ο θεσσαλικός κάμπος που περικλείεται ανάμεσα από τα βουνά Κόζιακα, Όλυμπο, Κίσαβο και το Πήλιο.

 

 

Η εκδρομή μας συνεχίστηκε. Στα πόδια μας  η γαλάζια, πανέμορφη  λίμνη με τα αναρίθμητους μικρούς όρμους της και γύρω μας  τα Αναφιώτικα βουνά,  που τη συγκρατούν στη αγκαλιά τους.

Φτάσαμε στο φράγμα και θαυμάσαμε την τεράστια πέτρινη κατασκευή. Στο φράγμα υπάρχει μαρμάρινη πλάκα με την ένδειξη: «Στη θέση αυτή ο Στρατηγός Νικόλαος Πλαστήρας το έτος 1925 συνέλαβε την ιδέα της κατασκευής του Φράγματος τούτου για την δημιουργία της τεχνητής λίμνης του Ταυρωπού. Το έτος 1959 η έμπνευση του Νικολάου Πλαστήρα έγινε πραγματικότητα».

Η λίμνη, πραγματικά, είναι το στολίδι των Αγράφων.

 

Σταματήσαμε στα Καλύβια Φυλακτής για να πιούμε μια ζεστή σοκολάτα.

 

Τέλος φτάσαμε στο γραφικό  χωριό Πεζούλα, όπου φάγαμε και ξεκουραστήκαμε. Στη συνέχεια  εξερευνήσαμε το χωριό και πήραμε το δρόμο της επιστροφής.

Η λίμνη του Πλαστήρα είναι μια μοναδική εμπειρία. Η κ. Μάγδα και η κ. Έλα ενθουσιάστηκαν με τον τόπο μας, αλλά και με τα παιδιά που ήταν πραγματικά εξαιρετικά!.

Κ. Έλα και κ. Μάγδα , σας αγαπάμε, σας ευχόμαστε καλό ταξίδι  και καλή αντάμωση!!

(καλή αντάμωση σημαίνει αποχαιρετισμός κάποιου, τον οποίο ευχόμαστε να ξανασυναντήσουμε)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *