Δημοσιευμένο στην κατηγορία Erasmus

Digital Society – Ψηφιακή Κοινωνία

Το ιστολόγιό μας ονομάζεται: «Digital Soceity-May the force be with us» («Ψηφιακή Κοινωνία – Η δύναμη μαζί μας») και δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τους μαθητές μας για τις ανάγκες  του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ που υλοποιείται στο σχολείο μας στο διάστημα

2019-2021.

Δυο χώρες συνεργάζονται: η Πολωνία και  η Ελλάδα,

δυο πόλεις:η Γκντίνια και η Καρδίτσα  ,

δύο δημοτικά σχολεία: το 6ο Δ.Σ. Γκντίνιας και το 2ο Δ.Σ. Καρδίτσας

 

Το θέμα μας 

 Το έργο μας έχει ως στόχο τη γεφύρωση τριών γενεών, παιδιών, γονέων και παππούδων  μέσω της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα. Οι γιαγιάδες και οι παππούδες έχουν μια ζωή γεμάτη εμπειρίες και γνώσεις για να μοιραστούν.  Τα παιδιά είναι έτοιμα να μάθουν και με την εμπειρία τους στους υπολογιστές  να αποτυπώσουν ψηφιακά  όλη τη σοφία των μεγαλυτέρων τους.

 

Μικροί μεγάλοι ενώνουν τις δυνάμεις τους, μοιράζονται εμπειρίες,  δημιουργούν  βιβλία με παλιές συνταγές και συμβουλές, αναπτύσσουν καλές πρακτικές  και προτείνουν εναλλακτικούς τρόπους χρήσης του ελευθέρου χρόνου τους.

Πολύ μεγάλη προσοχή δίνουμε στην ασφαλή χρήση των ψηφιακών συσκευών και δημιουργούμε  έναν κώδικα ασφαλούς συμπεριφοράς που να μπορούν τα παιδιά αλλά και οι μεγαλύτεροι,  να τον εφαρμόζουν ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε και αν βρίσκονται.

 

Τοποθέτηση ετικέτας:

Αφήστε μια απάντηση