cropped 1

Μήνας: Νοέμβριος 2022

Το σχολείο μας γέμισε… Χριστούγεννα κι αγάπη!

Πρωί. Στο σχολείο μας εμφανίστηκε ένα πανέμορφο χριστουγεννιάτικο δέντρο, γεμάτο με ακόμα πιο όμορφα στολίδια. Λίγο πιο πέρα αντικρύσαμε ένα διάδρομο γυμναστικής, για να περπατάμε στη ζωή με ελπίδα. Η αγάπη γέμισε το χώρο. Εκείνος πλημμύρισε από χαμόγελα.
Μα πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά;
Ο Βασίλης μάς μας έφερε δώρα τόσο φωτεινά όσο η καρδιά του, τόσο πολύχρωμα όσο τα όνειρά του, τόσο χαμογελαστά όσο το πρόσωπό του. Φώτισε το σχολείο μας ολάκερο! Ντύθηκε χριστουγεννιάτικα, ντύθηκε γιορτινά, ντύθηκε με αγάπη!
Σε ευχαριστούμε, Βασίλη μας, φύλακα των ονείρων και των χαμόγελών μας.
Με όλη μας την αγάπη και τα πολλά μας ευχαριστώ σε αγκαλιάζουμε όλοι εμείς,
οι δάσκαλοι και οι μαθητές του Δημητρούκειου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Ειδικού Νηπιαγωγείου Μεσολογγίου.

Εορτασμός εξέγερσης Πολυτεχνείου (17η Νοεμβρίου)

Το Ειδικό Δημοτικό και το Ειδικό Νηπιαγωγείο Μεσολογγίου γιόρτασαν σήμερα την επέτειο της αιματηρής εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Οι μικροί μαθητές τίμησαν τη μνήμη των αγωνιστών μέσα από θεατρικά δρώμενα, ποιήματα, τραγούδια και κατασκευές στέλνοντας το ηχηρό μήνυμα της Δημοκρατίας και της Ειρήνης σε όλο τον κόσμο!

Μάλιστα, σε συνεργασία με την θεατρολόγο Ζαχοπούλου Κατερίνα, δημιούργησαν ένα animation, στο οποίο διαδραματίζεται η Εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου για να τιμήσουμε όσους αγωνίστηκαν για τη δημοκρατία!

Το βίντεο προβλήθηκε και στην σχολική γιορτή της 17ης Νοεμβρίου, όπου οι μαθητές τόσο του Δημοτικού όσο και του Νηπιαγωγείου, μέσω θεατρικού δρώμενου, άφησαν λουλούδια στα κάγκελα του Πολυτεχνείου, ακριβώς όπως έκαναν και στο βίντεο που δημιούργησαν με την υπέροχη θεατρολόγο του σχολείου μας!

Εορτασμός εθνικής επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940

Το Ειδικό Δημοτικό Μεσολογγίου και το Ειδικό Νηπιαγωγείο Μεσολογγίου γιόρτασαν την επέτειο του ΟΧΙ μέσω δραματοποίησης, τραγουδιών και ποιημάτων. Σε μια βαλίτσα τοποθέτησαν όλα εκείνα τα αντικείμενα που χρειάζονται οι φαντάροι για τον πόλεμο, μέσα στις καρδιές τους φώναξαν ένα μεγάλο ΝΑΙ στην ελευθερία!

2

1 1

Ημέρα αθλητισμού 2022-2023

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, με κοινό σύνθημα «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ», γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού. Αρχικά, οι μαθητές μας με την βοήθεια των εκπαιδευτικών δημιούργησαν μετάλλια για όλους τους συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις. Έπειτα και σε συνεργασία με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου, συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες.
Στο τέλος, μοίρασαν τα μετάλλιά που δημιούργησαν στους μαθητές του άλλου σχολείου, ενώ έλαβαν κι εκείνοι τα δικά τους. Πάνω απ’ όλα, όμως, μοιράστηκαν χαμόγελα και στιγμές συνεργασίας και αλληλοβοήθειας. Ο αθλητισμός είναι ζωή, είναι μοίρασμα, είναι συνεργασία, είναι τρόπος ζωής. Τη σημερινή μέρα η θεωρία έγινε πράξη, το όνειρο έγινε πραγματικότητα.

αθλητισμού 8

αθλητισμού 9

Υποστηριζόμενο από blogs.sch.gr & Θέμα βασισμένο στο Lovecraft από τον Anders Norén

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση