Την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, το σχολείο μας πραγματοποίησε δράσεις ευαισθητοποίησης, στα πλαίσια της συμπερίληψης με το 2ο Δημοτικό σχολείο Μεσολογγίου. Το σύνθημα όλων μας είναι “Όλοι μοναδικοί, όλοι ίσοι”
Μήνας: Δεκέμβριος 2021
Την 17η Νοεμβρίου, οι μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Μεσολογγίου τίμησαν την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Παρακολούθησαν σχετικό βίντεο, έκαναν κατασκευές, απήγγειλαν ποιήματα και τραγούδησαν. Μάλιστα οι μαθητές μας με πολλή χαρά απέδωσαν το τραγούδι “Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο” στην νοηματική γλώσσα. Τέλος, το Ειδικό Νηπιαγωγείο Μεσολογγίου σε συνεργασία με το Ειδικό Δημοτικό Μεσολογγίου ανέβασε την “Τενεκεδουπολη”, κάτι που όλοι οι μαθητές μας απόλαυσαν.
Το Ειδικό Δημοτικό Μεσολογγίου και το Ειδικό Νηπιαγωγείο Μεσολογγίου γιόρτασαν την επέτειο του ΟΧΙ μέσω δραματοποίησης και κιναισθητικών δραστηριοτήτων. Αρχικά, οι μαθητές καταπιάστηκαν με κατασκευές για τον στολισμό του σχολείου. Στην συνέχεια, σχεδιάστηκε δραματοποίηση που περιελάμβανε συμβολισμούς για τον πόλεμο, την ειρήνη και την ελευθερία. Τέλος, οι μαθητές τραγούδησαν και απήγγειλαν ποιήματα





