Απρ 12 2022

Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας – Εξετάσεις περιόδου Μαΐου 2022

Σας ενημερώνουμε ότι οι εξετάσεις της Α΄περιόδου 2022 για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας θα γίνουν το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαΐου 2022.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά (στη διεύθυνση https://kpg.it.minedu.gov.gr/) από την Τρίτη 12-04-2022 έως και τη Μ. Τρίτη 19-04-2022 και ώρα 23:59.

Παρακάτω παρατίθενται το Δελτίο Τύπου της προκήρυξης των εξετάσεων, οι οδηγίες χρήσης του πληροφοριακού συστήματος υποβολής των δηλώσεων συμμετοχής και ενημερωτικά έντυπα σχετικά τις περιοχές εξέτασης, το πρόγραμμα, τις προδιαγραφές των εξετάσεων και τις ειδικές περιπτώσεις:

Δελτίο τύπου

Υποβολή αίτησης – οδηγίες χρήσης πλατφόρμας

Ωρολόγιο πρόγραμμα εξετάσεων

Περιοχές Εξεταστικών Κέντρων

Προδιαγραφές εξετάσεων

Ειδικές περιπτώσεις -διευκολύνσεις

Εφιστούμε την προσοχή στις παρακάτω περιπτώσεις:

  1. για την περίπτωση καταβολής του παραβόλου των εξετάσεων μέσω ΕΛ.ΤΑ., αυτή να γίνει έγκαιρα διότι χρειάζονται δύο με τρεις εργάσιμες ημέρες ώστε να είναι δυνατή η δέσμευση του παραβόλου από την Επιτροπή ελέγχου δικαιολογητικών, λαμβανομένης υπόψιν της ημερομηνίας λήξης υποβολής των αιτήσεων (19-04-2022 και ώρα 23:59). Εάν δε γίνει η δέσμευση του παραβόλου η αίτηση δε μπορεί να οριστικοποιηθεί.
  2. (όπως αναφέρεται και στο έντυπο των οδηγιών για την υποβολή της αίτησης) τα δικαιολογητικά της αίτησης που θα μεταφορτωθούν (upload) στην εφαρμογή θα πρέπει να είναι αρχεία τύπου PDF, μεγέθους μέχρι 2 ΜB ανά αρχείο.
    ⏵Σε περίπτωση που το μέγεθος του αρχείου pdf είναι μεγαλύτερο από 2MB, θα πρέπει πρώτα να μειώσετε (π.χ. μέσω δωρεάν υπηρεσίας στο διαδίκτυο όπως https://tools.pdf24.org/el/ ή ΄online pdf compress’) το μέγεθος αυτού, ώστε να είναι εφικτή μετά η μεταφόρτωσή του.
    ⏵Στις περιπτώσεις εγγράφου ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα) όπου χρειάζονται αμφότερες οι πλευρές του εγγράφου ή/και σε περίπτωση που απαιτηθεί σε ένα τύπο δικαιολογητικού (π.χ. στη γνωμάτευση από Δημόσιο Νοσοκομείο) να μεταφορτωθούν περισσότερα από ένα αρχεία pdf, ο υποψήφιος θα χρειαστεί να εκτελέσει πρώτα την συγχώνευση αυτών (π.χ. μέσω δωρεάν υπηρεσίας στο διαδίκτυο https://tools.pdf24.org/el/ ή ‘online pdf merge’) σε ένα ενιαίο αρχείο και μετά να μεταφορτώσει το συγκεκριμένο αρχείο στην ηλεκτρονική του Αίτηση.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την υποβολή αιτήσεων και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα της Δ.Δ.Ε. Κέρκυρας (2661032987, 2661038072, 2661080630, 2661048877, 2661031395, εσωτερικό 109, Γ. Αμοιρίδης και εσωτερικό 112, Α. Κιόση) και την ηλεκτρονική διεύθυνση greeker@sch.gr.

 

Είσοδος στο Εξεταστικό Κέντρο κατά τη διάρκεια των εξετάσεων ΚΠΓ 2022Α.

Παρακάτω παρατίθεται το απόσπασμα του ΦΕΚ 1724/09-04-2022, τ.Β΄(σελίδα 20) περί εισόδου στα εξεταστικά κέντρα ΚΠΓ περιόδου Μαΐου 2022 καθώς και το υπόδειγμα δήλωσης αρνητικού αποτελέσματος COVID-19 για εξετάσεις, το οποίο θα πρέπει να συμπληρωθεί από τους εξεταζόμενους, εάν είναι ενήλικες και από τον/την κηδεμόνα σε περίπτωση ανήλικου/ης εξεταζόμενου/ης:

«Η είσοδος στο Εξεταστικό Κέντρο επιτρέπεται μόνο με την απλή επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή βεβαίωσης νόσησης εντός του τελευταίου εξαμήνου ή έγχαρτης βεβαίωσης/δήλωσης αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) έως και εικοσιτέσσερις (24) ώρες πριν από την εξέταση ή άλλου τύπου διαγνωστικού ελέγχου (PCR ή rapid test) έως και σαράντα οκτώ (48) ώρες πριν την εξέταση, η οποία υπογράφεται από τον εξεταζόμενο εάν είναι ενήλικος/η, ή το γονέα/κηδεμόνα του εάν πρόκειται για ανήλικο/η, σύμφωνα με το υπόδειγμα του Παραρτήματος 5, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας. Η δαπάνη για τον αυτοδιαγνωστικό ή το διαγνωστικό έλεγχο βαρύνει τον/την εξεταζόμενο/η. Οι φορείς διοργάνωσης των εξετάσεων/εξεταστικά κέντρα όσον αφορά στο κάθε είδους προσωπικό που απασχολείται με φυσική παρουσία κατά τη διενέργεια των εξετάσεων είναι υπεύθυνοι για την τήρηση της υποχρέωσης διενέργειας από το εν λόγω προσωπικό, το οποίο δε διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης εντός του τελευταίου εξαμήνου, εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR) έως και σαράντα οκτώ (48) ώρες πριν την εξέταση. Η δαπάνη για τη διενέργεια του διαγνωστικού ελέγχου του προηγούμενου εδαφίου βαρύνει το προαναφερθέν προσωπικό».

Υπόδειγμα-δήλωσης-αρνητικού-αποτελέσματος-Covid-19

 

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας – Εξετάσεις περιόδου Μαΐου 2022




Λυπούμαστε αλλά δεν επιτρέπεται η προσθήκη σχολίων προς το παρόν.