Ομάδα Φωτογραφίας 3ου Γυμνασίου Χαλκίδας

Ομάδα Φωτογραφίας 3ου Γυμνασίου Χαλκίδας.

2017

P1080035 IMG_20170227_145351 IMG_20170219_171309 IMG_20161106_131344  DSCN0308 DSCN0242 DSCN0234 DSC_0197 DSC_0071

2015

 

Η φωτογραφική ομάδα μας…

δημιουργήθηκε  στις αρχές Οκτωβρίου 2012. Ξεκινήσαμε με τον σχολιασμό φωτογραφιών αναγνωρισμένων Φωτογράφων σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή. Με αυτόν τον τρόπο αρχίσαμε να κατανοούμε ποιά στοιχεία κάνουν μία φωτογραφία ενδιαφέρουσα για τον Θεατή (γωνία λήψης, φωτισμός, επιλεκτική εστίαση, διάταξη του θέματος μέσα στο κάδρο- σημέιο φυγής/χρυσή τομή κ.α.). Ξεκινήσαμε παράλληλα να παρουσιάζει ο κάθε ένας από εμάς σε κάθε συνάντηση, μια σειρά δικών μας φωτογραφιών βάσει ενός επιλεγμένου φωτογραφικού θέματος (π.χ. αντιθέσεις, Χαλκίδα καρτ-ποστάλ, αγαπημένα αντικείμενα, λεπτομέρεια στη φύση κ.α.), τις οποίες και σχολιάζαμε μέσα στην ομάδα. Κατά τη διάρκεια όλου του προγράμματος συνεχίσαμε την ενασχόλησή μας με τεχνικά ζητήματα όπως και με δουλειές Φωτογράφων που δραστηριοποιούνται στην Φωτοειδησιογραφία αλλά και στην καλλιτεχνική Φωτογραφία. Στο πλαίσιο του προγράμματος επισκεφθήκαμε…

το Μουσείο Μπενάκη όπου είδαμε την έκθεση φωτογραφίας του ελβετού Charles Weber, την Γκαλερί Image με ασπρόμαυρες φωτογραφίες του Γιώργου Καλογερόπουλου και το Φουαγιέ του Εθνικού Θεάτρου με δουλειές ελλήνων Φωτογράφων με θέμα «Τί είναι η πατρίδα μας». Στον χώρο του σχολείου μάς επισκέφθηκε ο κ. Τσαμούρης, ένας από τους πρώτους Φωτογράφους στην Χαλκίδας, ο οποίος μάς παρουσίασε τη Φωτογραφία πριν την ψηφιακή εποχή. Τέλος, πραγματοποιήσαμε μαζί με την ομάδα Αγωγής Υγείας του 3ου Γυμνασίου (κα. Λουκαδάκη, κα. Τρίμη) φωτογραφική εξόρμηση στη Στενή.

Οι Φωτογραφίες που σας παρουσιάζουμε είναι επιλογή από τη συνολική μας δουλειά. Αυτές είναι χωρισμένες σε τρεις ενότητες: Α. αποτυπώσεις (εντυπώσεις από επισκέψεις), Β. 3ο γυμνάσιο χαλκίδας και Γ. προσωπική ματιά.

 Η ομάδα μας: Αργυρώ Γιαμαρέλου, Εύη Δαμασκηνού, Παναγιώτα Θεοδώρου, Ρόζα Κροκοδείλου, Νίκος Λουκουζάς, Μαρία Μιχαηλίδη, Παναγιώτα Μπουλγκούρα, Δέσποινα Μπούρου, Αναστάσιος Πατερίτσας, Αθανάσιος Ρούσσος, Ρωσάννα Τίκα, Ελένη και Μανώλης Τσαμούρης, Νίκος Φράγκος.

Υπεύθυνος Καθηγητής: Αλέξανδρος Πέτρου

Ευχαριστούμε θερμά την ομάδα φωτογραφίας του 3ου Γυμνασίου Χαλκίδας για την διάθεση των έργων τους.