↑ Επιστροφή σε ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2019-2020

ΗΜΕΡΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Και φέτος όπως κάθε χρόνο γιορτάσαμε την ημέρα μνήμης του Πολυτεχνείου. Συντονίστρια της σχολικής εορτής ήταν η Κυρία Τσαγκαράκη Ευαγγελία, που μας παρουσίασε το χρονικό του Πολυτεχνείου και της δράσης των φοιτητών αλλά και την επιρροή των γεγονότων στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Μέσα από την προβολή διαφανειών αλλά και βίντεο οι μαθητές προσπάθησαν να μεταφερθούν στα τότε γεγονότα, να κατανοήσουν τον λόγο για τον οποίο συνέβησαν και ακόμη περισσότερο να καταλάβουν το διαχρονικό σύνθημα «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ». Επίσης, όλοι μαζί εκπαιδευτικοί και μαθητές τραγουδήσαμε συνθέσεις του Μάνου Λοΐζου με μουσική επένδυση την κιθάρα της κυρίας Ευαγγελίας, με σκοπό να αναβιώσουμε την μέρα εκείνη. Κατά τη διάρκεια της εορτής ο κάθε μαθητής πήρε από ένα γράμμα – σύμβολο του συνθήματος «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» γύρω από το οποίο πρόσθεσαν τις δικές του ιδέες και το ζωγράφισαν με σχέδια και χρώματα της επιλογής τους. Στο τέλος, κάθε ένα γράμμα το κόλλησαν στον τοίχο σχηματίζοντας το σύνθημα και βγάλαμε και αναμνηστική φωτογραφία.

Ελπίζουμε οι μαθητές να γίνουν και αυτοί κοινωνοί της δημοκρατίας και μεγαλώνοντας να προασπίσουν τα ιδανικά και τις αξίες τους.

 

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων