Επιστροφή σε ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2018-19

Παρουσίαση περιβαλλοντικής δράσης στην υλοποίηση διαδραστικών εργαστηρίων της WWF Ελλάς : «Η φωτιά σε αφορά»

«Η φωτιά σε αφορά»

     To σχολείο μας συμμετέχοντας με επιτυχία σε μια από τις δράσεις του έργου «Η φωτιά δεν παίζει, μην παίζεις με το μέλλον του τόπου σου», βοήθησε στην ευαισθητοποίηση και εμπλοκή του πληθυσμού των Αραχωβιτίκων  στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών. Το έργο εντάσσεται  στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος του Πράσινου Ταμείου «Φυσικό Περιβάλλον και Καινοτόμες Δράσεις», Άξονας «Δράσεις Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος», Μέτρο «Καινοτόμες Δράσεις με τους Πολίτες», Υπομέτρο A.2.5. «Ανάπτυξη και εφαρμογή πολιτικών ή δράσεων για την προστασία, διατήρηση και ανάπτυξη των δασών, καθώς επίσης και την πρόληψη δασικών πυρκαγιών» με δικαιούχο το WWF Ελλάς.

Με μεγάλη μας χαρά, επικοινώνησε μαζί μας ο κ. Ηλίας Τζηρίτης, συντονιστής Τοπικών Δράσεων στο Δασικό Πρόγραμμα-WWF Ελλάς αφού προηγουμένως είχε ενημερωθεί από το ιστολόγιό μας για την οργάνωση και εφαρμογή της συγκεκριμένης δράσης. Μας ζήτησε να σχεδιάσουμε μια παρουσίαση της δράσης μας, με σκοπό να χρησιμοποιηθεί  στην υλοποίηση διαδραστικών εργαστηρίων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που θα πραγματοποιηθούν με θέμα: «Η φωτιά σε αφορά», σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Στόχος των εργαστηρίων είναι η παρουσίαση  υλικού περιβαλλοντικής εκπαίδευσης αλλά και η ευαισθητοποίηση των μαθητών για τη σημασία της πρόληψης των δασικών πυρκαγιών.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, σε συνεργασία με τους μαθητές των τάξεων που είχαν εμπλακεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, τη σχολική χρονιά 2017-18, δημιούργησαν την παρακάτω βιντεοπαρουσίαση, την οποία και μπορείτε να παρακολουθήσετε πατώντας εδώ

Μπορείτε επίσης και να την κάνετε λήψη εδώ

Το διδακτικό προσωπικό του σχολείου ευχαριστεί θερμά τους μαθητές που συμμετείχαν στην ανάπτυξη και διαμόρφωση της συγκεκριμένης παρουσίασης, αλλά και τους κατοίκους της περιοχής Αραχωβιτίκων για τη συμμετοχή τους στη διεξαγωγή της έρευνας που πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές μας.

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση