↑ Επιστροφή σε Aνακοινώσεις

Τα «Ευέλικτα καπάκια»

Συμμετοχή του σχολείου μας στη δράση: «Ευέλικτα καπάκια»

Ευχαριστούμε ολόψυχα όλους τους μαθητές  καθώς και τους γονείς που συνέβαλαν ώστε να συμμετέχουμε ενεργά στην υλοποίηση της συγκεκριμένης  δράσης. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας και για το νέο σχολικό έτος 2017-18.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου που εξέδωσε το γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας

«ΤΑ ΕΥΕΛΙΚΤΑ ΚΑΠΑΚΙΑ»

 

Απίστευτη συμμετοχή και μοναδική επιτυχία για τη δράση «Τα ΕΥΛΙΚΤΑ ΚΑΠΑΚΙΑ», που σχεδίασαν και  συντόνισαν οι Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας σε άμεση συνεργασία με τους «Gefyristas», (ομάδα εθελοντισμού ενεργών πολιτών). και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με αναπηρία (Π.ΟΜ. ΑΜΕΑ) Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

16.820 κιλά πλαστικά καπάκια συγκέντρωσαν μετά από οργανωμένη στόχευση και μαζική προσπάθεια 19.778 μαθητές/τριες, από 198 σχολεία της Αχαΐας (55 Νηπιαγωγεία, 3 Ιδιωτικοί Παιδικοί  Σταθμοί,  82 Δημοτικά, 33 Γυμνάσια, 17 Γενικά Λύκεια, 4 ΕΠΑΛ, το ΕΕΕΕΚ Αχαΐας, το ΕΕΓ&Λ και το 2ο ΣΔΕ Αχαΐας), την Δευτέρα 17 Μαΐου 2017 μεταξύ Κάστρου Ρίου και Γέφυρας.  Με την αμέριστη στήριξη των εκπαιδευτικών και των γονέων κατά την διάρκεια  των 5 τελευταίων μηνών, κατορθώθηκε να συγκεντρωθούν σχεδόν 17 τόνοι πλαστικών πωμάτων.

Συγχαίρουμε όλα τα σχολεία που συμμετείχαν και κατάφεραν να μετατρέψουν 17 τόνους άχρηστου πλαστικού σε χρηστικά αντικείμενα.

Τα καπάκια φορτώθηκαν και ξεκίνησαν το ταξίδι τους, για να μεταμορφωθούν σε χρήσιμο και απαραίτητο εξοπλισμό, ώστε μέσα από την κοινωνική κινητοποίηση, τη δυναμική συμμετοχή, την εξέλιξη της τεχνολογίας και την ανταποδοτικότητα της οικονομίας να υποστηρίξουμε τους συνανθρώπους μας, τις δομές της εκπαίδευσης και της  υγείας.

Ευχαριστούμε για την ολόπλευρη υποστήριξη που παρείχαν στην υλοποίηση της δράσης τους/τις Διευθυντές/τριες των σχολείων, τους/τις Προϊστάμενους/ες των σχολείων, τους/τις εκπαιδευτικούς, τους/τις μαθητές/τριες, τους γονείς, το Δήμο Καλαβρύτων, το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Αιγιαλείας, και ιδιαίτερα την «ΓΕΦΥΡΑ A.E», αλλά και όλους όσους μέχρι τώρα συμμετείχαν ενεργά, προσπαθώντας πέραν των δυνάμεών τους και προσφέροντας πολύτιμο έργο.

Η δράση θα έχει διαρκή χαρακτήρα, συνεχίζεται από χτες για την επόμενη χρονιά και δένει όλο και περισσότερα σχολεία στην κοινή προσπάθεια για ένα καθαρότερο περιβάλλον με κοινωνική ευαισθησία.

 

Οι Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπ/σης

Α/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας & Β/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας

 

Σακοβέλη Πηνελόπη & Παπαϊωάννου Ιωάννα

 

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων