26 Φεβ 2014

Aut viam inveniam aut faciam ! Ή θα τον βρούμε τον δρόμο ή θα τον φτιάξουμε !

Συντάκτης: ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ | Κάτω από: Χωρίς κατηγορία

αδέσποτα στο δρόμο

ΕΝΑ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΣΚΥΛΙ
Δεν είναι μόνο οι άνθρωποι που νιώθουν αγάπη αλλά και τα ζώα. Αυτό το είδα και το ένιωσα.
Χθες που πήγαινα στο σχολείο μαζί με τον ξάδερφό μου, είδαμε ένα αδέσποτο σκυλί. Παρά λίγο θα το πατούσε ένα αυτοκίνητο. Το πλησιάσαμε και το βάλαμε στη μέση. Δε φοβήθηκε ούτε μας όρμησε. Κατέβασα από τον ώμο μου την τσάντα. Έβγαλα το μισό μου τοστ, που μου το έκανε η μαμά μου, και του το έδωσα. Το ίδιο έκανε και ο ξάδερφός μου. Τα έφαγε όλα πολύ γρήγορα.
Μετά συνεχίσαμε το δρόμο για το σχολείο. Αλλά δεν πηγαίναμε μόνοι μας. Το σκυλί μας ακολουθούσε. Ίσως ένιωσε τη φιλία μας απέναντί του. Όταν φτάσαμε στο σχολείο, το σκυλί έμεινε έξω από την αυλή. Δε φοβήθηκε τα άλλα παιδιά που έτρεχαν μέσα στην αυλή. Αλλά ευτυχώς δεν το πείραξε κανένας. Μετά από λίγο γάβγισε μια φορά δυνατά σα να μας αποχαιρετούσε.
Ποιος ξέρει ποια θα είναι η τύχη του; Ίσως το μαζέψει κανένας φιλόζωος, κυρία ή κύριος. Αλλά μπορεί να πεθάνει και από την πείνα.


Φωτίου Χριστίνα /5η Τάξη Δημοτικού Σχολείου Ρίζου 2005

Άνθρωποι …καλημέρα !!!

Το blog «Άνθρωποι …καλημέρα !!!» ανέβηκε το Μάρτιο του 2014, στα πλαίσια του Β΄ επίπεδου επιμόρφωσης Τ.Π.Ε, με στόχο αναδείξει, να ευαισθητοποιήσει και κυρίως να προσφέρει στο θέμα των αδέσποτων ζώων.

Σκοπός είναι όχι λόγια του αέρα, αλλά μια πλήρη ενημέρωση μέσα στο σχολικό δίκτυο sch.gr για ουσιαστική βοήθεια στα αδέσποτα. Δεν μας ενδιαφέρει ο τίτλος ή οι τίτλοι, αλλά να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο το σοβαρό αυτό πρόβλημα, που συναντάμε καθημερινά ακόμα και μέσα στον εργασιακό μας χώρο … και εμείς και οι μαθητές.

Ένας ο κοινός παρονομαστής: Η αγάπη για τα ζώα. …οι άμεσες δράσεις στο δρόμο, στο σπίτι , σε σύνδεση με άλλα portal , δίνοντας λύσεις σε περιπτώσεις αδέσποτων ζώων που υποφέρουν …

Τι θα προσπαθήσουμε καταφέρουμε μέσα από αυτό το blog του sch.gr ;

  • Να βοηθήσουμε τα αδέσποτα ζώα, κυρίως στην περιοχή της Αττικής.
  • Να προτείνουμε για υιοθεσία ζώα.
  • Να αναδείξουμε επιστημονικές λύσεις και ενημέρωση όπως λ.χ οι στειρώσεις και το τσιπάρισμα των ζώων.
  • Να βοηθήσουμε περιστατικά άρρωστων και τραυματισμένων ζώων ή έστω περίθαλψης και προσωρινής φιλοξενίας τους.
  • Να ανοιχτεί ένα forum, ένας ζωντανός διάλογος γύρω από τη Νομοθεσία(Ν. 4039/2012) για την προστασία των ζώων και την αποτελεσματική δίωξη όσων κακοποιούν βάναυσα ζώα.
  • Διοργάνωση (με έγκριση πάντα φυσικά της Διεύθυνσης) εκπαιδευτικών σεμιναρίων για τα αδέσποτα ζώα.
  • Μια ανοικτή γραμμή επικοινωνίας για την παροχή συμβουλών σε μαθητές, όταν αντιλαμβάνονται κακοποίηση ζώων.
  • Ενημέρωση από τα τοπικά Μ.Μ.Ε για τις υποχρεώσεις μας, όσοι είμαστε κάτοχοι ζώου.

Τα αδέσποτα συνιστούν ένα οξύ κοινωνικό πρόβλημα, που εμείς στις μεγαλουπόλεις δημιουργήσαμε και εμείς πρέπει να λύσουμε …σκυλιά που σφραγίζουν έντονα ιστορίες ευγνωμοσύνης και ανιδιοτελούς αγάπης, μπορούν να μας παρακινήσουν να εξασφαλίσουμε μια αξιοπρεπή διαβίωση τους μέσα στις πόλεις μας …έξω από τα σχολεία μας .

Τελικά αρκεί, ως γονείς ή συνοδοί μαθητών σε εκδηλώσεις του σχολείου να προσπαθούμε μοναχά να στρέψουμε αλλού το βλέμμα μας και των παιδιών στη θέα κάποιου κακοποιημένου αδέσποτου ή κάποιων παρατημένων μέσα στο κάδο των σκουπιδιών νεογέννητων γατιών ή ενός κτυπημένου από αυτοκίνητο σκύλου που σέρνεται και σφαδάζει για βοήθεια ;

Η αγάπη για τα αδέσποτα είναι η πραγματική ελπίδα μας σε ένα σκληρό κόσμο μη – αισθημάτων ..απόρριψης συναισθημάτων δηλαδή ή μη έκφρασης τους .

Δεν θα είναι και δύσκολο να αλλάξουμε αυτό το κλίμα …εξάλλου για αγάπη θα μιλήσουμε !!!

2 σχόλια προς “Aut viam inveniam aut faciam ! Ή θα τον βρούμε τον δρόμο ή θα τον φτιάξουμε !”

  1. Ανώνυμος είπε:
  2. ΜΠΟΣΙΩΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ είπε:

    Διονύση σε συγχαίρω!είσαι εξαιρετικός!Φαντάζομαι το ίδιο εξαιρετικός είσαι και στο underwater fishing!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *