ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ 1/4/2014
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ
Γ’ ΤΑΞΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Aπό το βιβλίο ιστορίας της Γ΄ Γυμνασίου

Ο μικρασιατικός πόλεμος (1919-1922)Νικόλαος Πλαστήρας

……………………………..
ΕΝΟΤΗΤΑ 38

Ο μικρασιατικός πόλεμος (1919-1922)

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Η σχολική βία ( antibulling) powerpoint τελικό.

δικαιοσυνη

Ο Ισοκράτης για να τονίσει τη σημασία της δικαιοσύνης έχει πει, να μη ζηλεύεις εκείνους που κερδίζουν από αδικίες, αλλά περισσότερο να τιμάς εκείνους που ζώντας με δικαιοσύνη ζημιώθηκαν. Δυστυχώς, μεγαλώνουμε και ζούμε σε έναν κόσμο που γνωρίζουμε ότι δεν είναι πάντοτε δίκαιος. Ωστόσο, η δικαιοσύνη σαν όρος ή σαν αίσθημα, είναι μια από τις σημαντικότερες πανανθρώπινες αξίες που δεν έχει ποτέ αποδειχθεί ότι εμφανίζεται σε άλλα είδη ζώων. Η δικαιοσύνη έχει χαρακτηριστεί ως μοναδική ανθρώπινη ικανότητα που επιτρέπει την ομαλή συνεργασία και την ειρηνική συνύπαρξη των ανθρώπων. Διαβάστε όλο το άρθρο »

αδέσποτα στο δρόμο

ΕΝΑ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΣΚΥΛΙ
Δεν είναι μόνο οι άνθρωποι που νιώθουν αγάπη αλλά και τα ζώα. Αυτό το είδα και το ένιωσα.
Χθες που πήγαινα στο σχολείο μαζί με τον ξάδερφό μου, είδαμε ένα αδέσποτο σκυλί. Παρά λίγο θα το πατούσε ένα αυτοκίνητο. Το πλησιάσαμε και το βάλαμε στη μέση. Δε φοβήθηκε ούτε μας όρμησε. Κατέβασα από τον ώμο μου την τσάντα. Έβγαλα το μισό μου τοστ, που μου το έκανε η μαμά μου, και του το έδωσα. Το ίδιο έκανε και ο ξάδερφός μου. Τα έφαγε όλα πολύ γρήγορα.
Μετά συνεχίσαμε το δρόμο για το σχολείο. Αλλά δεν πηγαίναμε μόνοι μας. Το σκυλί μας ακολουθούσε. Ίσως ένιωσε τη φιλία μας απέναντί του. Όταν φτάσαμε στο σχολείο, το σκυλί έμεινε έξω από την αυλή. Δε φοβήθηκε τα άλλα παιδιά που έτρεχαν μέσα στην αυλή. Αλλά ευτυχώς δεν το πείραξε κανένας. Μετά από λίγο γάβγισε μια φορά δυνατά σα να μας αποχαιρετούσε.
Ποιος ξέρει ποια θα είναι η τύχη του; Ίσως το μαζέψει κανένας φιλόζωος, κυρία ή κύριος. Αλλά μπορεί να πεθάνει και από την πείνα.


Φωτίου Χριστίνα /5η Τάξη Δημοτικού Σχολείου Ρίζου 2005

Άνθρωποι …καλημέρα !!!

Το blog «Άνθρωποι …καλημέρα !!!» ανέβηκε το Μάρτιο του 2014, στα πλαίσια του Β΄ επίπεδου επιμόρφωσης Τ.Π.Ε, με στόχο αναδείξει, να ευαισθητοποιήσει και κυρίως να προσφέρει στο θέμα των αδέσποτων ζώων.

Σκοπός είναι όχι λόγια του αέρα, αλλά μια πλήρη ενημέρωση μέσα στο σχολικό δίκτυο sch.gr για ουσιαστική βοήθεια στα αδέσποτα. Δεν μας ενδιαφέρει ο τίτλος ή οι τίτλοι, αλλά να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο το σοβαρό αυτό πρόβλημα, που συναντάμε καθημερινά ακόμα και μέσα στον εργασιακό μας χώρο … και εμείς και οι μαθητές. Διαβάστε όλο το άρθρο »