«

»

Φεβ 23

Κεφ. 42ο – Λύνω προβλήματα με ποσοστά: Βρίσκω την τελική τιμή

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Δες το Φύλλο Εργασίας.  Αντέγραψέ το στον υπολογιστή σου,   λύσ΄ το και στείλ΄ το μου με e-mail  ή  εκτύπωσέ το  ή  αντέγραψέ το στο τετράδιό σου,  λύσ΄ το  και φέρ΄ το  να το δω.

  Φ.Ε στο Κεφ. 42- Λύνω προβλήματα με ποσοστά, βρίσκω την τελική τιμή 

 

2 comments

  1. ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ

    Φ.Ε. στο Λύνω προβλήματα με ποσοστά, βρίσκω την τελική τιμή.
    Σωστό ή λάθος ;
    Α) Τα ποσά στα ποσοστά είναι αντιστρόφως ανάλογα, όταν η αρχική τιμή του ποσού μειώνεται. Σ
    Β) Όταν η τιμή ενός ποσού αυξάνεται κατά 100%, η τελική του τιμή είναι διπλάσια από την αρχική. Σ
    Γ) Όταν η τιμή ενός ποσού μειώνεται κατά 100%, η τελική του τιμή είναι η μισή από την αρχική. Λ
    Δ) Εάν το 500 αυξηθεί κατά 20% θα γίνει 520 Λ
    Ε) Εάν το 200 μειωθεί κατά 40% θα γίνει 120 Σ

    1)Ένα κατάστημα ποδηλάτων πούλησε 6 ποδήλατα που τα είχε αγοράσει 250€ το ένα, με ζημία 20% λόγω κάποιου ελαττώματος που είχαν. Πόσα € εισέπραξε το κατάστημα;

    Λύση
    6×250=1500
    1500×20/100=300 ΕΥΡΩ ΖΗΜΙΑ
    1500-300=1200 ΕΥΡΩ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

    2)Ένα κατάστημα αγοράζει τις χύτρες ταχύτητας με 120 € τη μία και τις πουλάει με κέρδος 40%. Πόσα .ε θα κερδίσει αν πουλήσει 8 χύτρες;

    Λύση
    120Χ8=960
    960Χ40/100=384 ΕΥΡΩ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ
    ή
    120Χ40/100=48
    48Χ8=384

    3)Το 70% του ανθρώπινου σώματος είναι νερό. πόσο είναι το βάρος του νερού που περιέχεται στο σώμα ενός ανθρώπου που ζυγίζει 90 κιλά;
    Λύση
    90Χ70/100=63 ΚΙΛΑ ΝΕΡΟ

    4)Μια ηλεκτρική κουζίνα κόστιζε αρχικά 1650€. Στις εκπτώσεις πουλήθηκε 12% φθηνότερα και στη νέα τιμή προστέθηκε 19% ΦΠΑ. Πόσο πουλήθηκε τελικά η κουζίνα;
    Λύση
    1650*12/100=198
    1650-198=1452
    1452Χ19/100=275,88 ΕΥΡΩ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ

    1. ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΠΑΝΤΑΚΙΔΗΣ

      Μπράβο Ηλία για την προσπάθειά σου. Τα περισσότερα τα έκανες σωστά.
      Λάθος έκανες στην πρώτη ερώτηση του σωστού λάθους όπου η σωστή απάντηση είναι (λάθος)
      Επίσης στο 4ο πρόβλημα έπρεπε στο τέλος να προσθέσεις τα 275,88 ευρώ με τα 1452 ευρώ για να βγει η τελική τιμή. Μπράβο σου όμως που ασχολήθηκες και εκμεταλλεύτηκες και αυτή την ευκαιρία που σου δίνεται μέσα από το blogs. Συνέχισε έτσι και θα πας πολύ καλά!!

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων