3ο Δημοτικό Σερρών-Διαμεσολάβηση 2019-20

Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών λειτουργεί  πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με τίτλο “Η διαμεσολάβηση συνομηλίκων  ως τρόπος ειρηνικής επίλυσης διαφορών στο σχολείο”, από το σχολικό έτος 2014-15 .

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την ενημέρωση των μαθητών για το θέμα του σχολικού εκφοβισμού και τα δικαιώματά τους, καθώς και την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας σε όλες τις μορφές της. Τη φετινή σχολική χρονιά 2019-20 οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί, που έχουν επιμορφωθεί από το κέντρο ΟΑΣΙΣ, εκπαίδευσαν ομάδα μαθητών της Στ΄ τάξης, ώστε υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτικών, να είναι σε θέση να διαχειρίζονται με ειρηνικό τρόπο προβλήματα συγκρούσεων μεταξύ των μαθητών, διευκολύνοντας τους εμπλεκόμενους  να οδηγηθούν στην εύρεση κοινά αποδεκτής λύσης. Σκοπός είναι η μείωση της σχολικής βίας, η ανάπτυξη κλίματος ασφάλειας και υπευθυνότητας και η προώθηση του διαλόγου ως μέσου επίλυσης των προβλημάτων.

Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα της Διαμεσολάβησης μπορείτε να απευθυνθείτε στις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς: Μαρία Αναγνωστίδου (δασκάλα Β2) και  Ελπίδα Αγραφιώτου (δασκάλα Γ1)

Η ομάδα των Διαμεσολαβητών 2019-20 είναι:

Αγγειοπλάστη Ευαγγελία
Αρβανιτοπούλου Κατερίνα
Αχουλιά Φαίδρα
Κούρτη Αλεξάνδρα
Καρακολίδης Χρήστος

Απολογισμός Προγράμματος Διαμεσολάβησης σχ. έτους 2019-20

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2019-20 οι διαμεσολαβητές του σχολείου μας ασχολήθηκαν με 5 περιπτώσεις διαμεσολάβησης. Σ΄αυτές εμπλέκονταν 24 μαθητές, 16 κορίτσια και 8 αγόρια. Οι τέσσερις περιπτώσεις αφορούσαν μόνο λεκτική βία και μία περίπτωση αφορούσε άσκηση και σωματικής βίας.

Η σχολική χρονιά φέτος ήταν διαφορετική λόγω του κορωνοϊού. Ουσιαστικά, το πρόγραμμα εφαρμόστηκε ως το κλείσιμο των σχολείων στις 10 Μαρτίου. Κρίνουμε ότι η συνέχιση του προγράμματος μόνο οφέλη μπορεί να έχει για τους μαθητές και επομένως θα επιδιώξουμε να συνεχιστεί η λειτουργία του και στο επόμενο σχολικό έτος.

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί
Μαρία Αναγνωστίδου ΠΕ70
Ελπίδα Αγραφιώτου ΠΕ70

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.