3ο Γυμνάσιο Χανίων – Τάξη Α’ – ΒιβλιοΠαρουσίαση

Οι μαθητές της Α΄ τάξης παρουσιάζουν εξωσχολικά βιβλία της βιβλιοθήκης τους μέσω του σχολικού web site, τα προτείνουν και τα διαθέτουν για δανεισμό στους συμμαθητές τους.

Τίτλος έργου «ΒιβλιοΠαρουσίαση»

Σχολείο / Τάξη 3ο Γυμνάσιο Χανίων – Τάξη Α’

Υπεύθυνος/οι καθηγητής/ες Τάσος Κολοκυθάς

Ομάδα μαθητών Οι μαθητές της Α΄τάξης
Κατηγορία WEB 2 εφαρμογή
Περιγραφή Οι μαθητές της Α΄ τάξης παρουσιάζουν εξωσχολικά βιβλία της βιβλιοθήκης τους μέσω του σχολικού web site, τα προτείνουν και τα διαθέτουν για δανεισμό στους συμμαθητές τους.

Η παρουσίαση του κάθε βιβλίου γίνεται από τον μαθητή μέσα από το περιβάλλον του web site του σχολείου. Αφού συνδεθεί με τον κωδικό που του έχει δοθεί ως αρθρογράφος στο site (cms joomla) πληκτρολογεί και διαμορφώνει την παρουσίαση του βιβλίου που έχει επιλέξει. Στη συνέχεια ο υπεύθυνος καθηγητής αφού δει και ελέγξει την εργασία το μαθητή, επιτρέπει τη δημοσίευσή της στον ιστότοπο του σχολείου: http://3gym-chanion.chan.sch.gr , σύνδεσμος «Βιβλιοπαρουσίαση» στο μενού «Εργασίες μαθητών».

Οι μαθητές πλοηγούνται στο site και διαβάζουν τις εργασίες των συμμαθητών τους ενώ όποιος μαθητής της τάξης επιθυμεί να δανειστεί ένα από τα βιβλία που παρουσιάζονται, το ζητά στέλνοντας email στον κάτοχο του βιβλίου συμμαθητή του καθώς και στον υπεύθυνο της δράσης καθηγητή.

Στις 15 Απριλίου 2011, ημέρα που κλείνει το σχολείο για τις διακοπές του Πάσχα, όλοι οι μαθητές που συμμετέχουν φέρνουν τα βιβλία στο σχολείο για να γίνει ο δανεισμός τους.

Λογισμικό υλοποίησης Για να υλοποιηθεί η δραστηριότητα χρειάστηκε οι μαθητές να έχουν ένα προσωπικό λογαριασμό email  και  πρόσβαση στο Internet.
Απαιτήσεις Η «Βιβλιοπαρουσίαση» προβάλλεται σωστά στους φυλλομετρητές «Mozila Firefox» και «Google Chrome», ενώ όχι στον Internet Explorer (Εμφανίζονται μόνο πολύ λίγα από τα βιβλία!!).

1 σχόλιο στο “3ο Γυμνάσιο Χανίων – Τάξη Α’ – ΒιβλιοΠαρουσίαση

  1. Επισκευθήκαμε την ιστοσελίδα σας και διαβάσαμε τη βιβλιοπαρουσίαση που έχει οργανώσει το σχολείο σας. Είναι μια πολύ ωραία παρουσίαση βιβλίων μέσα από τα μάτια των παιδιών που με εξαιρετική αμεσότητα μας δίνει τα στοιχεία του κάθε βιβλίου που εμείς σαν έφηβοι θα θέλαμε να ξέρουμε. Ήταν επίσης εξαιρετική η ιδέα της οργάνωσης μιας ηλεκτρονικής βιβλιοπαρουσίασης από μαθητές ειδικά τώρα που σε λίγο καιρό κλείνουν τα σχολεία και ένα καλό λογοτεχνικό βιβλίο είναι μια πολύ καλή παρέα στις διακοπές.
    Συγχαρητήρια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *