3ο Γυμνάσιο Χανίων – Τάξη Γ΄- Αναμνηστικό Λεύκωμα

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης δημιουργούν την προσωπική τους ιστοσελίδα στο ηλεκτρονικό λεύκωμα του τμήματός τους και σχολιάζουν – αφιερώνουν στις σελίδες των συμμαθητών τους.

Τίτλος έργου «Αναμνηστικό Λεύκωμα»

Σχολείο / Τάξη 3ο Γυμνάσιο Χανίων – Τάξη Γ΄

Υπεύθυνος/οι καθηγητής/ες Τάσος Κολοκυθάς

Ομάδα μαθητών Οι μαθητές της Γ΄ τάξης
Κατηγορία WEB2 εφαρμογή
Περιγραφή Οι μαθητές της Γ΄ τάξης δημιουργούν την προσωπική τους ιστοσελίδα στο ηλεκτρονικό λεύκωμα του τμήματός τους και σχολιάζουν – αφιερώνουν στις σελίδες των συμμαθητών τους.

Τα αναμνηστικά λευκώματα των τριών τμημάτων της τάξης βρίσκονται στις παρακάτω διευθύνσεις του Παγκόσμιου Ιστού:

Επίσης μπορεί κάποιος να πλοηγηθεί σ’ αυτά μέσω του web site του σχολείου:

http://3gym-chanion.chan.sch.gr σύνδεσμος «Αναμνηστικό Λεύκωμα» στο μενού «Εργασίες μαθητών»

Οι μαθητές, αφού συνδέθηκαν στους ιστότοπους google με τον κωδικό του λογαριασμού που είχαν προηγουμένως δημιουργήσει, επέλεξαν το λεύκωμα του τμήματός τους, το οποίο είχε προηγουμένως αρχικοποιηθεί από τον υπεύθυνο καθηγητή.

Στη συνέχεια δημιούργησαν την προσωπική τους ιστοσελίδα στο λεύκωμα αυτό με τα εργαλεία που παρέχουν “on line” οι ιστότοποι google. “Ανέβασαν” μια φωτογραφία, συμπλήρωσαν τις ερωτήσεις του λευκώματος και αποθήκευσαν την εργασία τους.

Αργότερα είχαν τη δυνατότητα μέχρι τις 15 Απριλίου 2011 να επεξεργαστούν την ιστοσελίδα τους στο λεύκωμα αλλά και  να αφήσουν σχόλιο – αφιέρωση στις ιστοσελίδες των συμμαθητών τους.

Λογισμικό υλοποίησης Για να υλοποιηθεί η εργασία, οι μαθητές χρειάστηκαν λογαριασμό google και πρόσβαση στο Internet.

Απαιτήσεις Για να περιηγηθεί κάποιος στο Αναμνηστικό Λεύκωμα κάθε τμήματος της Γ΄  τάξης πρέπει να διαθέτει πρόσβαση στο Internet και ένα φυλλομετρητή του Παγκόσμιου Ιστού.

217 σχόλια στο “3ο Γυμνάσιο Χανίων – Τάξη Γ΄- Αναμνηστικό Λεύκωμα

  1. Πολύ καλή ιδέα, αλλά (και συγγνώμη για την “επέμβαση”) μας λένε για προστασία των παιδιών, να αποφεύγουμε την ταυτόχρονη έκθεση φωτογραφίας και ονόματος… Αν βέβαια υπάρχει συγκατάθεση παιδιών και γονέων, ίσως ΟΚ…;;;
    Μήπως θα έπρεπε από τις ρυθμίσεις (πλάγιο menu ,κοινή χρήση) να αλλάξετε, και να μην είναι “δημόσια” τα λευκώματα, αλλά να τα βλέπουν μόνο τα παιδιά και οι καθηγητές..;
    Κ.Λ.


  2. Φυσικά και δεν υπάρχει λόγος δημόσιας προβολής των λευκωμάτων των μαθητών. Μετά από χρήση της επιλογής «Ιδιωτικό – προβολή μόνο από όσους έχουν δικαιώματα» των ιστοτόπων google, αυτά είναι προσβάσιμα μόνο από τους ίδιους τους μαθητές του κάθε τμήματος. Ευχαριστώ το συνάδελφο Κώστα Λαμπρινίδη, για την επισήμανσή του.

  3. OK, και έτσι για δοκιμή, πατώντας σε ένα σύνδεσμο τμήματος, μου “ζήτησε” και συνδέθηκα με λογαριασμό μου google , και έστειλα “αίτημα πρόσβασης” προς τον κάτοχο, για να δούμε, θα μπορέσω να μπω, αν μου επιτραπεί..;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *