Απλά ένα ακόμα ιστολόγιο Blogs.sch.gr.Με στόχο την ανάπτυξη σκέψεων που αφορούν την Εκπαίδευση

Καλωσήρθατε στο Blogs.sch.gr. Ας ανοιξουμε και οι μαχόμενοι Εκπαιδευτικοί της τάξης τον διάλογο για την αναβάθμιση του Λυκείου και το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Συγγραφέας: στις 8 Απριλίου 2008 στις 14:41


3 απαντήσεις προς “Δημήτριος Σπανός”
  1. 1

    ΚΑΛΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

  2. 3

    Οι βασικοί στόχοι για το νέο Λύκειο και το Εξεταστικό που καλείται να υλοποιήσει το ΣΠΔΕ με τις προτάσεις του, σύμφωνα με το πλαίσιο γενικών κατευθύνσεων που έδωσε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, είναι οι εξής:
    ΛΥΚΕΙΟ
    Επαγγελματικές δεξιότητες
    Να προσφέρει επαγγελματικές δεξιότητες (επαρκείς γνώσεις χρήσης υπολογιστή, Διαδικτύου, ελληνικής και αγγλικής γλώσσας καθώς και κάθε βασικής έννοιας των Μαθηματικών και των Φυσικών Επιστημών). Νέο πρόγραμμα σπουδών, σαφής μείωση της διδακτέας ύλης, λίγα υποχρεωτικά μαθήματα και περισσότερα επιλογής, εισαγωγή μαθημάτων πολιτισμού και τέχνης όλων των κατευθύνσεων όπως και αθλητισμού στο καθημερινό πρόγραμμα, περισσότερα του ενός βιβλία για κάθε μάθημα, εξοικείωση του μαθητή με τη σχολική βιβλιοθήκη και πλήρες επιμορφωτικό πρόγραμμα για τους εκπαιδευτικούς.

    ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ
    Ίσες ευκαιρίες για όλους
    Όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικός τρόπος πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

    Ίσες ευκαιρίες πρόσβασης για όλους. Αξιόπιστο εξεταστικό σύστημα που να μην επιδέχεται αμφισβητήσεις. Εμπλοκή των πανεπιστημίων στην επιλογή των φοιτητών τους και σταδιακός περιορισμός της παραπαιδείας.
    ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ 12-03-2009

  3. 5

    Μετά από χρόνια μια πανδημία μας επανέφερε στην ενεργό Δράση. Καλή Επιτυχία στη νέα προσπάθεια.

Αφήστε μια απάντηση