Πρόσκληση στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Kinderdocs

Hallo Leute! Γεια σε όλους!

Σε συνέχεια της πρώτης μας επικοινωνίας και πιστή στο ραντεβού μας, θα ήθελα να σας ενημερώσω πως αυτή την περίοδο τρέχει το Kinderdocs, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για παιδιά και νέους. Συγκεκριμένα το Σάββατο 21/20 και Κυριακή 22/10 είναι ανοιχτό για το κοινό στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138. Προβάλλονται 17 ντοκιμαντέρ και ταινίες από όλο τον κόσμο και ακολουθούν συζητήσεις με σκηνοθέτες, παραγωγούς, ιστορικούς, ψυχολόγους, καινοτόμους startuppers και άλλους ειδικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ξεχώρισα για εσάς τις  Γερμανικές ταινίες Kabinets of Wonder [Meine Wunderkammern] της Susanne Kim το Σάββατο 21/10 και 12.00 και το See You Tomorrow [Bis Morgen] του Kevin Biele την Κυριακή 22/10 και 14.30 και οι δύο κατάλληλες για παιδιά άνω των 10 ετών.

Εκτός από αυτές βεβαία μπορείτε να παρακολουθήσετε πλήθος άλλων ευρωπαϊκών βραβευμένων ταινιών που μπορείτε να βρείτε στο πρόγραμμα https://kinderdocs.com/ κλείνοντας εισιτήριο στο http://more.com by viva και http://tickets.benaki.org.

Σας παραθέτω απόσπασμα της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας και Παραγωγού KinderDocs, Δήμητρα Κουζή: «Είναι ανάγκη να πάρουμε λίγο χρόνο, να έρθουμε σε επαφή με τα παιδιά μας, με τα παιδιά των άλλων, με το παιδί μέσα μας. Μέσα από τον κινηματογράφο και το ανεξάντλητο είδος του δημιουργικού ντοκιμαντέρ κερδίζουμε οπτικές του κόσμου στον οποίο ζούμε, απόσταση από αυτά που μας συμβαίνουν και σύνδεση με εκείνα που συμβαίνουν σε άλλους και μας αφορούν. Και κάθε φορά μετά το τέλος μιας από τις ταινίες θέλει κανείς να αναφωνήσει ότι η πραγματικότητα είναι απείρως πιο συναρπαστική από τη μυθοπλασία και επιπλέον… αληθινή!»

Καλή διασκέδαση!

Η καθηγήτρια Γερμανικών του σχολείου

Παναγιώτα Τενέντε