Προγραμματισμός εκπαιδευτικής επίσκεψης

Οι εκπαιδευτικοί των Ε & ΣΤ τάξεων προγραμματίζουν εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών την Πέμπτη 21 Μαρτίου  στην Αθήνα για την παρακολούθηση των παρακάτω εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Πλανητάριο του Ευγενιδείου Ιδρύματος.

ekriktiki epistimi

 

Εκρηκτική επιστήμη: Μία σειρά επιλεγμένων εντυπωσιακών πειραμάτων έρχεται να απαντήσει στα παρακάτω ερωτήματα, και να παρουσιάσει στους/στις μαθητές/τριες θεμελιώδεις έννοιες της Φυσικής και της Χημείας:

– Πώς δημιουργούνται τα διαφορετικά χρώματα φωτιάς;

– Πώς μπορούμε να ελέγξουμε την έκταση ενός πειράματος;

– Ποια η διαφορά μεταξύ του μπαρουτιού και του δυναμίτη;

Οι μαθητές/τριες έρχονται σε επαφή με γνωστά φυσικά μεγέθη, όπως αυτά του όγκου και τις πίεσης και εξοικειώνονται με βασικές χημικές αντιδράσεις όπως αυτές της καύσης. Μεταξύ άλλων, έρχονται σε επαφή με τις ιδιότητες των αερίων χρησιμοποιώντας μπαλόνια και βλέπουν πώς μεταμορφώνεται ένα απλό πλαστικό μπουκάλι σε πύραυλο.

istoria tis gis 1 1280x800Ιστορία της Γης: Ψηφιακή προβολή στη «Θόλο» που απαντά στα ακόλουθα ερωτήματα: Πώς γεννήθηκε και πώς εξελίχθηκε η Γη μας στο πέρασμα του χρόνου; Πώς σχηματίστηκαν οι οροσειρές στην επιφάνειά της, αλλά και οι βαθιές τάφροι στον ωκεάνιο πυθμένα; Πώς προκαλούνται οι σεισμοί και οι ηφαιστειακές εκρήξεις; Και γιατί σήμερα η Αφροδίτη και ο Άρης είναι τόσο εχθρικοί στην ζωή, σε αντίθεση με τον πλανήτη μας;

Η επίσκεψη γίνεται στο πλαίσιο του τριμηνιαίου προγραμματισμού διδακτικών επισκέψεων των τάξεων. Οι μαθητές θα συνοδεύονται από τους εκπαιδευτικούς των τάξεων. Η μετακίνηση θα πραγματοποιηθεί με μισθωμένο λεωφορείο, σύμφωνα με το πρόγραμμα που αναγράφεται στην υπεύθυνη δήλωση που ακολουθεί. Οι μαθητές θα φέρουν μαζί τους φαγητό και νερό για να κολατσίσουν σε πρόσφορο χώρο μετά την παρακολούθηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Για τη συμμετοχή των μαθητών είναι απαραίτητο να προσκομιστεί η υπεύθυνη δήλωση του γονέα/κηδεμόνα έως και την Παρασκευή 8 Μαρτίου.

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0.