Το «Πολυτεχνείο» στο σχολείο μας

Για τη σημερινή ημέρα οι εκπαιδευτικοί όλων των τάξεων είχαν οργανώσει δραστηριότητες σχετικές με το περιεχόμενο της επετείου, προσαρμοσμένες στο ηλικιακό και γνωστικό επίπεδο των παιδιών. Οι δραστηριότητες αυτές περιλάμβαναν ανάγνωση σχετικών κειμένων (π.χ. παραμυθιών, σύντομων ιστοριών), παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού (παρουσιάσεις, ιστορικό υλικό), ακρόαση τραγουδιών, τα οποία ακολούθως τα παιδιά τα επεξεργάστηκαν μαζί με τους εκπαιδευτικούς και εκφράστηκαν με εικαστικές και χειροτεχνικές δημιουργίες.

εικόνα Viber 2023 11 17 14 07 02 762

Μια από τις δημιουργίες αυτές που έλαβε χώρο στον κοινόχρηστο χώρο του ισογείου περιλάμβανε τη σύνθεση μιας τοιχογραφίας από τα ίδια τα παιδιά, με τα περιγράμματα του σώματος των οποίων σχεδιάστηκε.

0011

Η ημέρα μας έκλεισε με τα παιδιά να επαναλαμβάνουν το γνωστό και διαχρονικό σύνθημα & αίτημα «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία».

εικόνα Viber 2023 11 17 12 05 19 908

Ευχαριστούμε το σύνολο των εκπαιδευτικών του σχολείου που επιμελήθηκε τις σχετικές δραστηριότητες, καθώς και το προσωπικό καθαριότητας που ακολούθως ανέλαβε να βάλει τάξη στο δημιουργικό χάος που αφήσαμε πίσω μας!

 

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0.