Στον ρυθμό του «Twister»!!!! Μαθαίνουμε παίζοντας #2 !!!

IMG 20230313 104742Για άλλη μια φορά, (παλαιοτέρα με το παιχνίδι «ΜΑΝΤΕΨΕ ΠΟΙΟΣ» της  Α’ δημοτικού) υπό την επιμέλεια της εκπαιδευτικού πληροφορικής του σχολείου μας, κ. Μελάνη Αναστασίας,  έγινε διασκευή του γνωστού παιχνιδιού «Twister», με σκοπό τα παιδιά του σχολείου να μάθουν (τα μικρότερα) και να φρεσκάρουν τις γνώσεις τους (τα μεγαλύτερα) το πληκτρολόγιο.

Δημιουργήθηκε ένας τροχός, με την βοήθεια μιας on-line εφαρμογής, ο οποίος καθόριζε τις θέσεις που τοποθετούσαν τα παιδιά τα χέρια & τα πόδια τους  πάνω στο «χαλί Τwister».

Το «χαλί twister»  απεικόνιζε το πληκτρολόγιο και κάθε φορά που ο τροχός γύριζε κάθε παιδί  υλοποιούσε την εντολή του τροχού. Τα παιδιά όλων των τάξεων/τμημάτων του σχολείου έπαιξαν το Twister –πληκτρολόγιο  και ειλικρινά το διασκέδασαν πάρα πολύ!!!

Και επειδή «Όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα…», εκ μέρους όλων των μελών της σχολικής μας κοινότητας  ευχαριστούμε την εκπαιδευτικό πληροφορικής, κ. Μελάνη,  για την ιδέα και την πρωτοβουλία  να τροποποιήσει το παιχνίδι για τις ανάγκες του μαθήματος.

Ευχαριστούμε επίσης  τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων που ανέλαβε το κόστος για την κατασκευή του «χαλιού-Twister» που έγινε στη βάση της απεικόνισης του πληκτρολογίου που έχει επιμεληθεί η εκπαιδευτικός εικαστικών του σχολείου, κ. Φρυγανιώτη, και διακοσμεί έναν τοίχο του εργαστηρίου ΤΠΕ του σχολείου μας.

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0.